
Kookosmaidolla pyöristetty vegaaninen bataatti-kukkakaalikeitto saa ytyä srirachasta. Ihana soppa ei kaipaa rinnalleen kuin palan hyvää leipää.
Vinkki! Jos haluat keventää, valitse vähärasvainen kookosmaito.
Bataatti-kukkakaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
- Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
- Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.
tuota,montako litraa tätä tulee tällä mittailulla?
Hmm, ehkä reilut 2 litraa, riippuen kukkakaalin ja bataatin koosta!
Voiko chirazan korvata tuoreella chilillä?
Voit hyvin korvata! Silputun chilin määrä kannattaa mitoittaa sen mukaan, kuinka tulisesta tykkää (ei siis yksi yhteen srirachan kanssa).
Into lopahti garam masalan, srirachan ja thaibasilikan jälkeen. Ikinä moisista kuullutkaan enkä jaksa lähteä marketista näitä etsimään.
Maustaa voi millä vaan kaapista löytyvällä. En minäkään osta noita eksoottisia mausteita, kun niille ei ole paljoa käyttöä. Ja kookosmaidonkin voi korvata kotimaisella kermalla.
Maustaa voi tosiaan millä itse tykkää. Meidän lemppari: vettä, porkkanaa, lihaliemikuutio, mustapippuria, savupaprikajauhetta ja lopuksi tilkka kermaa ja soseutus.