
Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.
Mausteinen smetana-lihapata
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.
-
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.
-
Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.
-
Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.
-
Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.
Missä vaiheessa ruukkupersilja tulee? Ainoastaan viime hetkellä päälle, vai myös makua antamaan mukaan sekoitettuna?
Sopisiko tähän poron liha, sitä olisi pakkasessa?
Uskoisin että onnistuu myös poronlihasta, pitkä haudutus sopii kaikille muille ruhonosille paitsi fileille, ne kannattaa säästää johonkin toiseen ruokaan!