
Värikkään texmex-pellin voi nostaa pöytään sellaisenaan! Tämä helppo uuniruoka on gluteeniton ja sopii kasvisruokavalioon.
Kaikki tietävät nachopellin. Perjantain herkkuruoassa pellille tai laakeaan vuokaan kerrostellaan nachoja, juustokastiketta sekä jauheliha- tai papuhöystöä. Sitten ruoka saa paahtua uunissa rapeaksi.
Entä jos kokeilisit nachojen tilalla vaihteeksi jotain muuta? Oheisessa ohjeessa maissilastut korvataan bataattipaloilla, jotka pyöräytetään tacomausteseoksessa ja tuikataan paahtumaan. Proteiinilisänä toimivat kypsät mustapavut, jotka ovat sellaisenaan valmiita uuniin.
Kypsät bataatit peitellään esikuvansa mukaan cheddarkastikkeeseen. Jos haluat oikaista, voit käyttää juustohyllyltä löytyvää cheddarsulatejuustoa ja vain kuumentaa sen notkeaksi.
Lisää päälle vielä avokadoa, tomaattia ja korianteria. Bataattipelti on valmis tarjottavaksi.
Bataatti-cheddarpelti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2 cm x 4 cm:n paloiksi. Sekoita paloihin 2 rkl öljyä ja reilusti taco-maustetta. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 15 minuuttia, kunnes ne paahtuvat rapeiksi. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
- Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää suuruste ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
- Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja leikkaa paloiksi. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli ja korianteri. Leikkaa limetti lohkoiksi. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, lusikoi päälle kastiketta, koristele limetin lohkoilla ja tarjoile lämpimänä.
Pelti? No saahan siitäkin kai rautaa..
Siis vuokaruoka. Ei pelti-.
Hyvää oli ja helppo tehdä. Ensi kerralla laitan lisukkeet vasta kastikkeen päälle vuokaan, niin tulee nätimpi.
Bataatit vaativat kyllä huomattavasti pidemmän ajan kypsyä, kun 25 min.