
Maapähkinäpata on saanut inspiraationsa ruokalajista, jota tehdään monissa Länsi-Afrikan maissa. Tomaattipohjaisen kasvispadan juju on maapähkinävoissa, joka tekee ruoasta erityisen herkullisen.
Maapähkinä-papupata
Ainekset
Työvaiheet
-
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi bataatti. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja revi tai leikkaa lehti pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta pavut.
-
Kuumenna öljy padassa. Lisää inkivääri ja mausteet. Kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista, kunnes ne alkavat pehmetä.
-
Kaada pataan paseerattu tomaatti, vesi ja kasvisfondi. Lisää bataatit ja keittele keskilämmöllä, kunnes bataatti on pehmeää.
-
Kun bataatit ovat pehmenneet, sekoita padan joukkoon maapähkinävoi ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää pataan vielä pavut ja lehtikaali. Kuumenna ja keitä muutaman minuutin ajan. Mausta pata lopuksi limetin mehulla ja suolalla.
-
Ripottele valmiin padan pinnalle suolapähkinöitä ja tuoretta korianteria.
Suosittelen LÄMPIMÄSTI: koko pussillinen lehtikaalia heti pataan bataattien kanssa. Lehtikaali vaatii paljon pidemmän kypsennyksen kuin 2-4min. Se menee myöskin kunnolla kasaan, ja maku ei muutu miksikään vaikka olisi koko pussillinen yhden lehden sijaan.
Jep, minäkin ihmettelin tuota yhtä lehtikaalin lehteä. Muutenkin pitäisi pyrkiä käyttämään kaikki vihannekset hyödyksi jotteivät jäisi jääkaappiin nahistumaan.
Tuplasin bataatin määrän. Lisäsin vähän Harissaa ja yhden tähtianiksen. Syksyllä pakastettua mustakaalia reilu kourallinen. Todella herkullista ja täyttävää ruokaa pakkaspäivään.
Vaihdoin bataatin kukkakaaliin ja laitoin koko pussillisen lehtikaalia kypsymään heti alkuun kuten tuossa oli jo kommentoitukin. Tuli kyllä todella hyvää ja täyttävää ruokaa. Teen toistekin!
Vaihdoin kaikki raaka-aineet, bataatin riisiin, pavut podsuikaleisiin. Uunissa tein 250 astetta 1h. Lehtikaalin heitin biojätteeseen. Mausteita laitoin vain suola ja pippari