
Bo kho on lihapadan ja keiton mehevä risteytys, joka tarjotaan muhkean yrttikeon kera.
Viinisuositus: Hulppean maukas ja vahva pata on upeimmillaan malbecin seurassa. Fabien Jouves Haute Cot(e) de Fruit Malbec 2018, 17,89 e (tilausvalikoima), tulee Ranskan Cahorsista. Viiniä voi luonnehtia hieman kevyeksi Cahors-viiniksi, mutta siinä on kiinnostavasti tummaa hedelmäisyyttä ja jopa lakritsia, joten viinin aromikkuus toimii upeasti lihan kanssa. Lihapadan seuraan kannattaa harkita myös olutta. Vietnamilainen Heart Of Darkness Kurtz's Insane IPA, 3,49 e/0,33 l, on täyteläinen ja jännittävän greippinen olut, jonka mausteisuus ja kevyt yrttisyys korostavat padassa käytetyn tähtianiksen makua.
Bo kho eli vietnamilainen lihapata
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Tee lihalle marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää valkosipulit, inkivääri, mausteet ja öljy lihojen joukkoon. Sekoita ja anna lihan maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
-
Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa sitruunaruohot muutamaan osaan.
-
Ota lihat marinadista ja paista ne kuumassa padassa, muutamassa erässä, öljyssä kauttaaltaan kauniin värisiksi. Siirrä paistetut lihapalat toiseen astiaan odottamaan. Lisää pataan noin ruokalusikallinen öljyä ja paista sipuleita, porkkanoita ja sitruunaruohoa padassa sekoitellen muutama minuutti.
-
Lisää lihat ja viini pataan. Kiehauta seos ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa reikäkauhalla pois. Lisää pataan lihaliemi, tomaattipyree, tähtianikset ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa.
-
Maista pataa ja mausta se tarvittaessa suolalla. Viimeistele pata yrteillä ja limettilohkoilla. Tarjoa patongin, riisin tai riisinuudeleiden kanssa.
Jos padan hauduttaa uunissa niin mikä aste olisi hyvä ja kuinka kauan?
Kiitos kysymyksestäsi! Reseptin laatijan mukaan lihapadan voi hauduttaa 175-asteisessa uunissa, noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lihapalat kannattaa kuitenkin ruskistaa ensin hellalla, ja myös neste kannattaa lämmittää ennen uuniin laittamista.
Eihän marinaadin loppua mausteineen lisätä pataan vai mitä? Lihapalat ovat imeneet jo ilm.
riittävästi siitä makua.
Mitä on kalakastike.
Kalakastike: Hapatettujen kalojen liemestä tehty peruskastike Aasiassa.
Todella vietnamilainen, kun reseptissä käytetään punaviiniä ja oliiviöljyä... :D
Tässä vastaus kysymykseen marinadista: ohjeen laatijan mukaan marinadin lopun voi heittää mukaan pataan, siinä on vielä mukavasti makua jäljellä.