Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 322 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Bo kho on lihapadan ja keiton mehevä risteytys, joka tarjotaan muhkean yrttikeon kera.

Viinisuositus: Hulppean maukas ja vahva pata on upeimmillaan malbecin seurassa. Fabien Jouves Haute Cot(e) de Fruit Malbec 2018, 17,89 e (tilausvalikoima), tulee Ranskan Cahorsista. Viiniä voi luonnehtia hieman kevyeksi Cahors-viiniksi, mutta siinä on kiinnostavasti tummaa hedelmäisyyttä ja jopa lakritsia, joten viinin aromikkuus toimii upeasti lihan kanssa. Lihapadan seuraan kannattaa harkita myös olutta. Vietnamilainen Heart Of Darkness Kurtz's Insane IPA, 3,49 e/0,33 l, on täyteläinen ja jännittävän greippinen olut, jonka mausteisuus ja kevyt yrttisyys korostavat padassa käytetyn tähtianiksen makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + marinointi 30 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bo kho eli vietnamilainen lihapata

Ainekset

Marinoitu liha
1
kg
naudanpaistia
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
viismaustetta (five spice)
½
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
oliiviöljyä
Pata
1
sipuli
2
isoa porkkanaa
2
sitruunaruohoa
1–2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
punaviiniä
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tähtianista
1
laakerinlehti
(suolaa)
Lisäksi
minttua, korianteria, thaibasilikaa ja limettiä patonkia, riisiä tai nuudeleita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Tee lihalle marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää valkosipulit, inkivääri, mausteet ja öljy lihojen joukkoon. Sekoita ja anna lihan maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa sitruunaruohot muutamaan osaan.

  3. Ota lihat marinadista ja paista ne kuumassa padassa, muutamassa erässä, öljyssä kauttaaltaan kauniin värisiksi. Siirrä paistetut lihapalat toiseen astiaan odottamaan. Lisää pataan noin ruokalusikallinen öljyä ja paista sipuleita, porkkanoita ja sitruunaruohoa padassa sekoitellen muutama minuutti.

  4. Lisää lihat ja viini pataan. Kiehauta seos ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa reikäkauhalla pois. Lisää pataan lihaliemi, tomaattipyree, tähtianikset ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa.

  5. Maista pataa ja mausta se tarvittaessa suolalla. Viimeistele pata yrteillä ja limettilohkoilla. Tarjoa patongin, riisin tai riisinuudeleiden kanssa.

Kommentit (7)

Vierailija

Jos padan hauduttaa uunissa niin mikä aste olisi hyvä ja kuinka kauan?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestäsi! Reseptin laatijan mukaan lihapadan voi hauduttaa 175-asteisessa uunissa, noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lihapalat kannattaa kuitenkin ruskistaa ensin hellalla, ja myös neste kannattaa lämmittää ennen uuniin laittamista.

Vierailija

Eihän marinaadin loppua mausteineen lisätä pataan vai mitä? Lihapalat ovat imeneet jo ilm.
riittävästi siitä makua.

Vierailija

Mitä on kalakastike.

Vierailija

Kalakastike: Hapatettujen kalojen liemestä tehty peruskastike Aasiassa.

NoViet

Todella vietnamilainen, kun reseptissä käytetään punaviiniä ja oliiviöljyä... :D 

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Tässä vastaus kysymykseen marinadista: ohjeen laatijan mukaan marinadin lopun voi heittää mukaan pataan, siinä on vielä mukavasti makua jäljellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut bataatti-viipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa. Bataatin makeus tasapainottaa juuri sopivasti suolaista sinihomejuustoa sekä ananaksen happoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leivätön aura-ananashampurilainen

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (noin 20% rasvaa)
dl
sinihomejuustomurua
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita
PAPRIKAMAJONEESI
4
rkl
majoneesia
1
tl
ketsuppia
½
tl
savupaprikajauhetta
LISÄKSI
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
TARJOILUUN
4
ananasrengasta, babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

  2. Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

  3. Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

  4. Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

  5. Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grililihojen lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea parsa-pekonisalaatti

Ainekset

500
g
(vihreää tai vihreää ja valkoista) parsaa
140
g
pekonikuutioita
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
sitruunan kuoriraaste
½
appelsiinin kuoriraaste
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.

  3. Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Yhdysvaltojen eteläosasta tulee Surf&turf -pyttipannu, jossa yhdistyvät maa ja meri: makkara ja ravut viihtyvät pannulla sulassa sovussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Louisianan spydäri

Ainekset

800
g
keitettyä (tai lähes kypsäksi keitettyä) perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(punainen) paprika
1
pieni tlk maissia
100
g
katkarapuja
½
dl
öljyä
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaraa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KAPRISMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
rkl
pikkukapriksia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
puristettu valkosipulinkynsi
(1
tl
kuivattua rakuunaa)

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna paprika.

  2. Valuta maissi.

  3. Kuumenna öljy isolla pannulla ja purista makkarat suolestaan pieniksi palluroiksi pannulle. Paista sekoitellen, kunnes makkara on lähes kypsää, lisää sipulit loppuvaiheessa. Lisää myös perunat ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika ja maissi ja paista vielä hetki.

  4. Lisää lopuksi katkaravut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä kannen alla. Sekoita kaprismajoneesin ainekset ja tarjoa spydärin kanssa.

Kommentit (0)