
Punajuuri ja feta ovat täydelliset yhdessä, myös joululaatikossa. Tämä joulupöydän upeimman värinen kasvisvuoka saa herkullisen koostumuksensa kvinoasta.
Feta-punajuurilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja raasta punajuuret ja omena. Kuori ja hienonna sipuli.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi ja kvinoa ja hauduta 5 minuuttia. Lisää raasteet ja sipuli ja hauduta vielä 5 minuuttia.
-
Murustele feta ja hienonna rosmariini. Lisää ne balsamietikkakastikkeen ja suolan kanssa raasteseokseen. Sekoita tasaiseksi.
-
Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Muuten hyvä resepti, mutta sipuli ja kvinoa on tuossa ihan turhaa ikäänkuin tässä olisi yritetty keksiä pyörää uudelleen neliskanttiseksi. Punajuurien keittäminen riittää al dente ja sitten raastaminen. Sitten loput ainekset sekaisin ja se on siinä. Juustonakin voi käyttää fetaa tai vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa.
Kvinoa monipuolistaa ravintoarvot kasvissyöjiä silmälläpitäen.
Olisipa valmiista laatikosta myös kuva.