Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Onko jotain parempaa kuin mannapuuro? Kyllä, mannisen suklainen versio! Tämä retro-herkkupuuro pelastaa maanantaiaamun tai rankan päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamannapuuro

Ainekset

1
l
pohjaanpalamatonta maitojuomaa tai täysmaitoa
dl
mannasuurimoita
¾
dl
sokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimoseos. Alenna lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä toiset viisi minuuttia.
  3. Tarjoa maidon ja halutessasi suklaaraasteen ja tuoreiden vattujen kanssa.

Vinkki! Saat puurosta vegaanisen keittämällä sen kauramaitoon.

Kommentit (10)

Palamaton

Vai vielä pohjaan palamaton maitojuoma, eikö ihmiset osaa enää edes maitoa kuumentaa.

Vierailija

"Pohjaanpalamaton maitojuoma" on kiertoilmaisu kaikenmaailman ei-maitotuotteille joilla ei ole maidon kanssa mitään muuta yhteistä kuin väri.

Vierailija

Tein myöskin maissijauhoista suklaapuuron. Lapset pitivät kovasti siitäkin. Kylmänä vähän kermavaahtoa päälle ja näin jälkiruoka on valmis 😃🌺🌾

Welhou

Mannaryynit on sama kuin mättäis pullaa naamaan, ne on tehty vehnästä.

Kyllä varmasti ainakin keliakikon päivä alkaa räväkästi ja jatkuu pitkälle iltaan vessajuoksuna.

Kokeilkaapa kauraryyneistä, on paljon helpompi keittää, kun keittää vedessä ja lisää loppuvaiheessa  sekaan oikeaa suklaata ja kermaa.

Oikeastaan ihmettelen miksei yksikään valmistaja ole kiinnostunut tekemään suklaista kaura-pikapuuroa, johon lisätään vain kuuma vesi ja haudutetaan?

Jäisi nää pohjaanpolttamiset pois!

Vierailija

@Welhou
Ehkä sitä ei ole siitä syystä, että vain muutama haluaa sellaista, mistä syystä sen voi tehdä ihan itse mainitsemistasi aineista.

Sanomasoppa

Jos itse laittaa ruokaa, on syytä opetella keittämään myös maidosta. Esim. kyvytmaito versiot on helppoja, mutta rasvattoman maidonkin voi keittää. Siis keittäminen ei ole sama kuin kiehuttaminen. Niksihän on vain siinä kuinka kuumaksi kattilan lämmittää.
Sitten "mannapuuro", 60 vuoden aikana minä olen keitellyt, on kaikkea mahdollista jo lisätty mannasuurimoiden sekaan, uutta ei voi enää keksiä, tuon sopostuksen nimi on ollut suklaapuuro, jotkut on laittaneet siihen vaniljaa, jotkut vain sokeria.

Vierailija

Onko reseptin keksijä niin nuori, ettei ole tiennyt että tällainen puuro on ollut olemassa jo kauan, meillä äiti keitti tätä jo 70-luvulla. Kaupastakin on saanut valmista suklaamannaa jo ainakin 30 vuotta.

Lady751

Vaniljasokeria ei keitetä, lisätään lopuksi. Myös tavallinen sokeri lisätään lopuksi, silloin ei pala helposti pohjaan. Vanhoja niksejä.

Veera9876

@vierailija: Kiehu-maito on pohjaanpalamatonta aitoa maitoa eikä mikään sepustus

Idän ihme D

Kaupasta saa halutessaan suklaamannapuuroryynejä, vanha herkku.         Sitäpaitsi ei sitä tehdä noin vaan ensin keitetään se mannapuuro valmiiksi, sitä syödään ensin voisilmän ja ruisleivän kanssa ja lopusta tehdään suklaamannapuuroa. Lisätään lämpimään puuroon kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri, ehkä loraus kermaa ja sitten vatkataan se haaleaksi ja kuohkeaksi. Päälle marjoja tai hedelmälohkoja ja sitä vedetään sitten antaumuksella jälkkäriksi.  jos jää tähettä niin se kulhoihin kannen alle seuraavaksi päiväksi väli/aamupalaksi.   Näin se meni ja menee edelleen :D   Taidankin nyt kokeilla samaa kauramannasta, on hyvä tuote.  Tuli nälkä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Lempeistä lempein uunikaurapuuro saa kauniin hillasilmän.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Hitaasti haudutettu kaurapuuro

Ainekset

4
dl
isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
5–6
dl
täysmaitoa
25
g
voita
LISÄKSI
5
dl
lakkoja (pakaste tai tuore)
2
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet uunivuokaan. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja suola. Peitä vuoka foliolla ja laita se 100-asteiseen uuniin hautumaan tunniksi.

  2. Lisää puuroon maito ja voi. Laita puurovuoka syvälle uunipellille ja täytä pelti vedellä. Hauduta puuroa uunissa vesihauteessa toinen tunti.

  3. Nosta uunin lämpötila 120 asteeseen. Voit lisätä puuroon tarvittaessa tilkan maitoa. Kypsennä vielä 30 minuuttia.

  4. Sulata pakastetut lakat. Sekoita marjoja ja sokeria kulhossa niin, että marjat mehustuvat. Tarjoa puuron kera. Lisää halutessasi voisilmä.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Taivaallista mannaa! Speltistä keität terveellisen ja ravinteikkaan pehmopuuron.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-vaniljamanna

Ainekset

5
dl
maitoa
1
dl
puolukoita
1
vaniljatanko
1
dl
spelttimannaa (Sunspelt)
1
vaniljatanko
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
kirsikoita (pakaste tai tuore)
2
dl
puolukoita
2
rkl
hunajaa
1
rs (250 g)
maitorahkaa
4
dl
mysliä

Työvaiheet

  1. Laita maito ja 1 dl puolukoita kattilaan. Surauta sauvasekoittimella niin, että puolukat soseutuvat. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa puolikkaista siemenet veitsenkärjellä puolukkamaitoon.

  2. Kuumenna kiehuvaksi ja vispaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Anna puuron hautua kannen alla 5 minuuttia.

  3. Sulata kirsikat ja puolukat tarvittaessa. Halkaise kirsikat ja poista kivet. Laita marjat kulhoon ja mausta hunajalla.

  4. Tarjoa puuro marjojen, rahkan ja myslin kanssa.

VINKKI! Puuron nesteenä voi käyttää myös kasvipohjaista maitoa tai veden ja maidon seosta.