Onko jotain parempaa kuin mannapuuro? Kyllä, mannisen suklainen versio! Tämä retro-herkkupuuro pelastaa maanantaiaamun tai rankan päivän.
Suklaamannapuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimoseos. Alenna lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä toiset viisi minuuttia.
- Tarjoa maidon ja halutessasi suklaaraasteen ja tuoreiden vattujen kanssa.
Vinkki! Saat puurosta vegaanisen keittämällä sen kauramaitoon.
Vai vielä pohjaan palamaton maitojuoma, eikö ihmiset osaa enää edes maitoa kuumentaa.
"Pohjaanpalamaton maitojuoma" on kiertoilmaisu kaikenmaailman ei-maitotuotteille joilla ei ole maidon kanssa mitään muuta yhteistä kuin väri.
Tein myöskin maissijauhoista suklaapuuron. Lapset pitivät kovasti siitäkin. Kylmänä vähän kermavaahtoa päälle ja näin jälkiruoka on valmis 😃🌺🌾
Mannaryynit on sama kuin mättäis pullaa naamaan, ne on tehty vehnästä.
Kyllä varmasti ainakin keliakikon päivä alkaa räväkästi ja jatkuu pitkälle iltaan vessajuoksuna.
Kokeilkaapa kauraryyneistä, on paljon helpompi keittää, kun keittää vedessä ja lisää loppuvaiheessa sekaan oikeaa suklaata ja kermaa.
Oikeastaan ihmettelen miksei yksikään valmistaja ole kiinnostunut tekemään suklaista kaura-pikapuuroa, johon lisätään vain kuuma vesi ja haudutetaan?
Jäisi nää pohjaanpolttamiset pois!
@Welhou
Ehkä sitä ei ole siitä syystä, että vain muutama haluaa sellaista, mistä syystä sen voi tehdä ihan itse mainitsemistasi aineista.
Jos itse laittaa ruokaa, on syytä opetella keittämään myös maidosta. Esim. kyvytmaito versiot on helppoja, mutta rasvattoman maidonkin voi keittää. Siis keittäminen ei ole sama kuin kiehuttaminen. Niksihän on vain siinä kuinka kuumaksi kattilan lämmittää.
Sitten "mannapuuro", 60 vuoden aikana minä olen keitellyt, on kaikkea mahdollista jo lisätty mannasuurimoiden sekaan, uutta ei voi enää keksiä, tuon sopostuksen nimi on ollut suklaapuuro, jotkut on laittaneet siihen vaniljaa, jotkut vain sokeria.
Onko reseptin keksijä niin nuori, ettei ole tiennyt että tällainen puuro on ollut olemassa jo kauan, meillä äiti keitti tätä jo 70-luvulla. Kaupastakin on saanut valmista suklaamannaa jo ainakin 30 vuotta.
Vaniljasokeria ei keitetä, lisätään lopuksi. Myös tavallinen sokeri lisätään lopuksi, silloin ei pala helposti pohjaan. Vanhoja niksejä.
@vierailija: Kiehu-maito on pohjaanpalamatonta aitoa maitoa eikä mikään sepustus
Kaupasta saa halutessaan suklaamannapuuroryynejä, vanha herkku. Sitäpaitsi ei sitä tehdä noin vaan ensin keitetään se mannapuuro valmiiksi, sitä syödään ensin voisilmän ja ruisleivän kanssa ja lopusta tehdään suklaamannapuuroa. Lisätään lämpimään puuroon kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri, ehkä loraus kermaa ja sitten vatkataan se haaleaksi ja kuohkeaksi. Päälle marjoja tai hedelmälohkoja ja sitä vedetään sitten antaumuksella jälkkäriksi. jos jää tähettä niin se kulhoihin kannen alle seuraavaksi päiväksi väli/aamupalaksi. Näin se meni ja menee edelleen :D Taidankin nyt kokeilla samaa kauramannasta, on hyvä tuote. Tuli nälkä :)