Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Onko jotain parempaa kuin mannapuuro? Kyllä, mannisen suklainen versio! Tämä retro-herkkupuuro pelastaa maanantaiaamun tai rankan päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamannapuuro

Ainekset

1
l
pohjaanpalamatonta maitojuomaa tai täysmaitoa
dl
mannasuurimoita
¾
dl
sokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimoseos. Alenna lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan puuhaarukalla pohjaa myöten sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä toiset viisi minuuttia.
  3. Tarjoa maidon ja halutessasi suklaaraasteen ja tuoreiden vattujen kanssa.

Vinkki! Saat puurosta vegaanisen keittämällä sen kauramaitoon.

Kommentit (10)

Palamaton

Vai vielä pohjaan palamaton maitojuoma, eikö ihmiset osaa enää edes maitoa kuumentaa.

Vierailija

"Pohjaanpalamaton maitojuoma" on kiertoilmaisu kaikenmaailman ei-maitotuotteille joilla ei ole maidon kanssa mitään muuta yhteistä kuin väri.

Vierailija

Tein myöskin maissijauhoista suklaapuuron. Lapset pitivät kovasti siitäkin. Kylmänä vähän kermavaahtoa päälle ja näin jälkiruoka on valmis 😃🌺🌾

Welhou

Mannaryynit on sama kuin mättäis pullaa naamaan, ne on tehty vehnästä.

Kyllä varmasti ainakin keliakikon päivä alkaa räväkästi ja jatkuu pitkälle iltaan vessajuoksuna.

Kokeilkaapa kauraryyneistä, on paljon helpompi keittää, kun keittää vedessä ja lisää loppuvaiheessa  sekaan oikeaa suklaata ja kermaa.

Oikeastaan ihmettelen miksei yksikään valmistaja ole kiinnostunut tekemään suklaista kaura-pikapuuroa, johon lisätään vain kuuma vesi ja haudutetaan?

Jäisi nää pohjaanpolttamiset pois!

Vierailija

@Welhou
Ehkä sitä ei ole siitä syystä, että vain muutama haluaa sellaista, mistä syystä sen voi tehdä ihan itse mainitsemistasi aineista.

Sanomasoppa

Jos itse laittaa ruokaa, on syytä opetella keittämään myös maidosta. Esim. kyvytmaito versiot on helppoja, mutta rasvattoman maidonkin voi keittää. Siis keittäminen ei ole sama kuin kiehuttaminen. Niksihän on vain siinä kuinka kuumaksi kattilan lämmittää.
Sitten "mannapuuro", 60 vuoden aikana minä olen keitellyt, on kaikkea mahdollista jo lisätty mannasuurimoiden sekaan, uutta ei voi enää keksiä, tuon sopostuksen nimi on ollut suklaapuuro, jotkut on laittaneet siihen vaniljaa, jotkut vain sokeria.

Vierailija

Onko reseptin keksijä niin nuori, ettei ole tiennyt että tällainen puuro on ollut olemassa jo kauan, meillä äiti keitti tätä jo 70-luvulla. Kaupastakin on saanut valmista suklaamannaa jo ainakin 30 vuotta.

Lady751

Vaniljasokeria ei keitetä, lisätään lopuksi. Myös tavallinen sokeri lisätään lopuksi, silloin ei pala helposti pohjaan. Vanhoja niksejä.

Veera9876

@vierailija: Kiehu-maito on pohjaanpalamatonta aitoa maitoa eikä mikään sepustus

Idän ihme D

Kaupasta saa halutessaan suklaamannapuuroryynejä, vanha herkku.         Sitäpaitsi ei sitä tehdä noin vaan ensin keitetään se mannapuuro valmiiksi, sitä syödään ensin voisilmän ja ruisleivän kanssa ja lopusta tehdään suklaamannapuuroa. Lisätään lämpimään puuroon kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri, ehkä loraus kermaa ja sitten vatkataan se haaleaksi ja kuohkeaksi. Päälle marjoja tai hedelmälohkoja ja sitä vedetään sitten antaumuksella jälkkäriksi.  jos jää tähettä niin se kulhoihin kannen alle seuraavaksi päiväksi väli/aamupalaksi.   Näin se meni ja menee edelleen :D   Taidankin nyt kokeilla samaa kauramannasta, on hyvä tuote.  Tuli nälkä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tarjoa uunissa hautunut omena-ruispuuro karpalokiisselin ja kerma- tai maitotilkan kanssa. Lisää annoksiin vielä hyviä rasvoja pähkinöistä ja siemenistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Omena-ruispuuro & karpalokiisseli

Ainekset

1
l
vettä
2
dl
omenasosetta
3
dl
karkeita ruisjauhoja
½–1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
2 + 4
rkl
voita
KARPALOKIISSELI
1
appelsiini
7
dl + 1 dl
vettä
1
pss (200 g)
karpaloita
1
dl + 1 rkl
sokeria
4
rkl
perunajauhoja
LISÄKSI
1
dl
kermaa tai maitoa
pähkinöitä tai siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kiehauta vesi ja omenasose kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot. Lisää sokeri ja suola.

  2. Kaada seos kattilasta isoon (n. 3 l) voideltuun uunivuokaan. Hauduta puuroa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

  3. Sekoita puuroa välillä ja laske uunin lämpö 130 asteeseen. Lisää puuron pinnalle voinokareita ja peitä leivinpaperilla. Jatka paistamista ainakin 3 tuntia. Mitä kauemmin puuro saa hautua, sen parempaa siitä tulee.

  4. Valmista puuron kypsyessä karpalokiisseli. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kuoren oranssi pinta raastimen pienellä terällä. Purista appelsiinin mehu.

  5. Kiehauta 7 dl vettä kattilassa. Lisää karpalot. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja anna sen liueta nesteeseen.

  6. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon appelsiinin kuori ja mehu.

  7. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 dl). Kaada suurus kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli pulpahtaa.

  8. Kaada kuuma kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa huoneenlämpöisenä puuron kanssa.

  9. Koristele puuroannokset pähkinöillä, siemenillä ja kermatilkalla.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

1
prk (100 g)
maitorahkaa
1
kevätsipulinvarsi
3
munaa
3
rkl
vettä tai maitoa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
1
dl
pakastepinaattia tai -lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.

  2. Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

  3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.

  4. Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.