Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mielettömän makea nachopannu valmistuu vaahtokarkeista, suklaasta ja kekseistä. Tämä ihanan imelä pläjäys sai makeaa mahan täydeltä rakastavan toimittajammekin haukkomaan henkeään.

Olen haaveillut jenkkiläisistä s'mores -nuotioherkuista grillauskelien lähestyessä, mutta nyt selkärankani katkesi. En sittenkään malttanut odottaa ulkoilmaa, rätisevää tulta ja pikkuisen kulmastaan hiillostunutta vaahtokarkkia, joka vaivalla ja sormet tahmassa asetellaan muutaman grahamkeksin ja suklaapalan väliin.

Tänä keväänä Pinterest-tililleni alkoi nimittäin kertyä himottavia kuvia pannulle tehdystä överistä s'mores -paistoksesta, joissa vaahtokarkkisula venyy ja suklaa valuu niin syntisesti, että heikompaa hirvittää. Ruokarietastelua, toteaisi kurinalaisella opiskelija-urheilijan ruokavaliolla elävä veljeni.

Viime viikonloppuna se sitten tapahtui. Lankesin kokeilemaan helposti (oi aivan liian helposti!) uunissa paahdettavaa s'mores nachos -pannua. Pannun täydeltä vaahtokarkkeja ja suklaarouhetta, sulatettua suklaata kastikkeeksi ja keksejä dippaukseen (kerrankin kuivakkaat mariet olivat enemmän kuin paikallaan). Onneksi valitsin blinipannun kokoluokan kahden hengen leffakatsomon naposteltavan valmistusastiaksi, sillä tuo imelä ihanuus oli vain pakko kaapia talteen viimeistä pisaraa myöden. Tämän seurauksena lähes vaikeroimme vatsojamme pidellen sohvan nurkaan käpertyneinä, niin imelyyden loppumisen ilosta että surusta.

Uskallan kuitenkin jakaa teille ohjeen. Tässä se on, omalla vastuulla, rakkaat soppalaiset!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 min
Vaikeustaso
Helppo

S'mores nachos

Ainekset

n. 2
dl
vaahtokarkkeja
25
g
maito- tai tummaa suklaata
8
graham- tai mariekeksiä
Päälle
25
g
maito- tai tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Laita vaahtokarkit täysvalurautaiseen blinipannuun. Rouhi suklaa ja ripottele vaahtokarkkien pinnalle.
  3. Paahda pannua uuniin ylätasossa noin 7 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat kauniin ruskeita. Tarkkaile pannun väriä paahtamisen aikana, vaahtokarkit palavat herkästi.
  4. Sulata paahtamisen aikana loppu suklaa pienessä kulhossa mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen.
  5. Nosta pannu uunista, kaada suklaasula päälle ja työnnä pannun reunoille keksejä. Loput keksit voit laittaa tarjolle erilliseen astiaan dippailua varten.
  6. Nauti vaahtokarkit lämpiminä pannusta kekseillä kaapien.

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.