Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mielettömän makea nachopannu valmistuu vaahtokarkeista, suklaasta ja kekseistä. Tämä ihanan imelä pläjäys sai makeaa mahan täydeltä rakastavan toimittajammekin haukkomaan henkeään.

Olen haaveillut jenkkiläisistä s'mores -nuotioherkuista grillauskelien lähestyessä, mutta nyt selkärankani katkesi. En sittenkään malttanut odottaa ulkoilmaa, rätisevää tulta ja pikkuisen kulmastaan hiillostunutta vaahtokarkkia, joka vaivalla ja sormet tahmassa asetellaan muutaman grahamkeksin ja suklaapalan väliin.

Tänä keväänä Pinterest-tililleni alkoi nimittäin kertyä himottavia kuvia pannulle tehdystä överistä s'mores -paistoksesta, joissa vaahtokarkkisula venyy ja suklaa valuu niin syntisesti, että heikompaa hirvittää. Ruokarietastelua, toteaisi kurinalaisella opiskelija-urheilijan ruokavaliolla elävä veljeni.

Viime viikonloppuna se sitten tapahtui. Lankesin kokeilemaan helposti (oi aivan liian helposti!) uunissa paahdettavaa s'mores nachos -pannua. Pannun täydeltä vaahtokarkkeja ja suklaarouhetta, sulatettua suklaata kastikkeeksi ja keksejä dippaukseen (kerrankin kuivakkaat mariet olivat enemmän kuin paikallaan). Onneksi valitsin blinipannun kokoluokan kahden hengen leffakatsomon naposteltavan valmistusastiaksi, sillä tuo imelä ihanuus oli vain pakko kaapia talteen viimeistä pisaraa myöden. Tämän seurauksena lähes vaikeroimme vatsojamme pidellen sohvan nurkaan käpertyneinä, niin imelyyden loppumisen ilosta että surusta.

Uskallan kuitenkin jakaa teille ohjeen. Tässä se on, omalla vastuulla, rakkaat soppalaiset!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 min
Vaikeustaso
Helppo

S'mores nachos

Ainekset

n. 2
dl
vaahtokarkkeja
25
g
maito- tai tummaa suklaata
8
graham- tai mariekeksiä
Päälle
25
g
maito- tai tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Laita vaahtokarkit täysvalurautaiseen blinipannuun. Rouhi suklaa ja ripottele vaahtokarkkien pinnalle.
  3. Paahda pannua uuniin ylätasossa noin 7 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat kauniin ruskeita. Tarkkaile pannun väriä paahtamisen aikana, vaahtokarkit palavat herkästi.
  4. Sulata paahtamisen aikana loppu suklaa pienessä kulhossa mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen.
  5. Nosta pannu uunista, kaada suklaasula päälle ja työnnä pannun reunoille keksejä. Loput keksit voit laittaa tarjolle erilliseen astiaan dippailua varten.
  6. Nauti vaahtokarkit lämpiminä pannusta kekseillä kaapien.

Kommentit (1)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2208 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kyllä, piirakan voi tehdä myös grillissä! Tämän version täyte on simppeli mutta superherkku: mascarponea, kinuskia, persikkaa ja piparminttuisia ranskanpastilleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
1 h + taikina 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Persikkapiirakka grillissä

Ainekset

POHJA
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
2–3
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
4
persikkaa
1
pkt (250 g)
mascarponejuustoa
1
kananmuna
1
dl
kinuskikastiketta
1
dl
ranskanpastilleja
½
dl
mantelilastuja
LISÄKSI
2
kertakäyttöisiä foliovuokaa (Ø n. 20 cm)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet tehosekoittimen kulhossa. Lisää kylmä voi kuutioina ja pyöräytä konetta vain sen verran, että voi ja jauhot sekoittuvat muruksi. Lisää 2–3 rkl kylmää vettä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

  2. Kuumenna grilli.

  3. Kauli kylmä taikina noin ½ cm:n paksuiseksi, hieman foliovuokaa isommaksi levyksi. Sivele toinen vuoka öljyllä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Halkaise persikat ja poista kivi. Paloittele hedelmät.

  5. Yhdistä mascarpone ja kananmuna kulhossa. Sekoita kinuski joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele ranskanpastillit ja asettele lopuksi persikkapalat piirakan pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.

  6. Laita tyhjä kertakäyttövuoka ylösalaisin ritilälle kuumaan grilliin ja piirakkavuoka sen päälle. Kypsennä piirakkaa grillissä kuvun alla 45–60 minuuttia. Tarkkaile piirasta ja siirrä sen paikkaa grillissä, jos se kypsyy epätasaisesti.

Vinkki! Voit paistaa piirakan myös sähköuunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Oton leipomukset on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Kaura-raparperipaistos on uskomattoman helppo, mutta sitäkin parempi herkku. Tässä paistoksessa yhdistyy raparperin raikkaus ja makea kuorrute. Raparperipaistoksen tekeminen onnistuu lapsiltakin.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-raparperipaistos

Ainekset

n. 600
g
raparperia
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
fariinisokeria
1,5
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen.
Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirasvuoka tai jokin muu uunivuoka.
Kaada raparperin palat vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan rasva ja sulata se.
Lisää sulatetun voin joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta kanelilla, vaniljasokerilla ja kaardemummalla.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute raparperipalojen päälle ja paista 30-35 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paistos on parhaimmillaan haaleana. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen jugurtin tai vaniljakastikkeen kanssa.

micsno on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Piristävä rautapitoinen superfood smoothie

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
10-20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä nokkos smoothie

Ainekset

1,5
Dl
Ryöpättyjä nokkosia
10
Kpl
Viinirypäleitä
0,2
Dl
Papaija
0,5
Kpl
Banaania
10
Kpl
Goji-marjoja
1
Rkl
Chian siemeniä
1/3
Kpl
Tuorekurkkua
Vettä

Työvaiheet

Kerää nokkosia hyviä lehtiä ja latvoja. Jätä paksut varret pois. Muista käyttää hanskoja, ettei nokkoset polttele.

-Laita nokkosen lehdet kattilaan kiehumaan, ota pois ja huuhtele kiehumisen jälkeen.
Veden voi käyttää vaikka puutarhassa kukilla.
-lisää kaikki ainesosat tehosekoittimen kulhoon tai pulloon.
-lisää kylmää vettä loppu osa.
-Hienonna sekoittimella kaikki tasaiseksi.
-Jos smoothie jää paksuksi, lisää lisää vettä.
-Nauti kylmänä.