Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mielettömän makea nachopannu valmistuu vaahtokarkeista, suklaasta ja kekseistä. Tämä ihanan imelä pläjäys sai makeaa mahan täydeltä rakastavan toimittajammekin haukkomaan henkeään.

Olen haaveillut jenkkiläisistä s'mores -nuotioherkuista grillauskelien lähestyessä, mutta nyt selkärankani katkesi. En sittenkään malttanut odottaa ulkoilmaa, rätisevää tulta ja pikkuisen kulmastaan hiillostunutta vaahtokarkkia, joka vaivalla ja sormet tahmassa asetellaan muutaman grahamkeksin ja suklaapalan väliin.

Tänä keväänä Pinterest-tililleni alkoi nimittäin kertyä himottavia kuvia pannulle tehdystä överistä s'mores -paistoksesta, joissa vaahtokarkkisula venyy ja suklaa valuu niin syntisesti, että heikompaa hirvittää. Ruokarietastelua, toteaisi kurinalaisella opiskelija-urheilijan ruokavaliolla elävä veljeni.

Viime viikonloppuna se sitten tapahtui. Lankesin kokeilemaan helposti (oi aivan liian helposti!) uunissa paahdettavaa s'mores nachos -pannua. Pannun täydeltä vaahtokarkkeja ja suklaarouhetta, sulatettua suklaata kastikkeeksi ja keksejä dippaukseen (kerrankin kuivakkaat mariet olivat enemmän kuin paikallaan). Onneksi valitsin blinipannun kokoluokan kahden hengen leffakatsomon naposteltavan valmistusastiaksi, sillä tuo imelä ihanuus oli vain pakko kaapia talteen viimeistä pisaraa myöden. Tämän seurauksena lähes vaikeroimme vatsojamme pidellen sohvan nurkaan käpertyneinä, niin imelyyden loppumisen ilosta että surusta.

Uskallan kuitenkin jakaa teille ohjeen. Tässä se on, omalla vastuulla, rakkaat soppalaiset!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
12 min
Vaikeustaso
Helppo

S'mores nachos

Ainekset

n. 2
dl
vaahtokarkkeja
25
g
maito- tai tummaa suklaata
8
graham- tai mariekeksiä
Päälle
25
g
maito- tai tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Laita vaahtokarkit täysvalurautaiseen blinipannuun. Rouhi suklaa ja ripottele vaahtokarkkien pinnalle.
  3. Paahda pannua uuniin ylätasossa noin 7 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat kauniin ruskeita. Tarkkaile pannun väriä paahtamisen aikana, vaahtokarkit palavat herkästi.
  4. Sulata paahtamisen aikana loppu suklaa pienessä kulhossa mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen.
  5. Nosta pannu uunista, kaada suklaasula päälle ja työnnä pannun reunoille keksejä. Loput keksit voit laittaa tarjolle erilliseen astiaan dippailua varten.
  6. Nauti vaahtokarkit lämpiminä pannusta kekseillä kaapien.

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.