Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Australiassa mokkapalan asemassa olevat caramel slicet ovat hykerryttävä yhdistelmä rapeaa ja kookoksista muropohjaa, kinuskia sekä suklaakuorrutetta.

Rapea muropohja, makea ja hieman sitkeä karamellitäyte sekä ohut kerros kiiltävää tummaa suklaata. Itsetehdyt herkkupatukat muistuttavat twix-patukkaa, mutta niissä on lisänä kotimaastaan Australiasta tuttu maku kookos.

Näiden miljonäärin karamelliviipaleiden valmistus on yllättävän helppoa. Suurin vaikeus on malttaa antaa vuoan jäähtyä tarpeeksi eri valmistusvaiheissa.

Ensiksi tehdään rapea ja ohut muropohja, joka saa makua kookoshiutaleista. Pohjan tulee antaa jäähtyä ennen kuin siihen päälle kaadetaan kondensoidusta maidosta, voista ja fariinisokerista keitetty karamelli. Vuokaa paistetaan taas hetki uunissa, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä ja jähmettyä sen verran, että sula suklaa saadaan kaadettua päälle tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi.

Kun suklaakin on ehtinyt jähmettyä jääkaapissa, on aika leikata levy ohuiksi viipaleiksi ja nauttia tästä aussiherkusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
55 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Miljonäärin karamelliviipaleet eli caramel slice

Ainekset

Pohja
125
g
suolatonta voita
dl
vehnäjauhoja
1
dl
fariinisokeria
dl
kookoshiutaleita
Karamellitäyte
125
g
suolatonta voita
1
dl
fariinisokeria
1
tl
nestemäistä vaniljaa
1
tlk (395 g)
kondensoitua maitotiivistettä
Suklaakuorrutus
200
g
tummaa suklaata
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele matalareunainen piirakkavuoka (34 x 20 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.

  2. Sulata voi. Lisää jauhot, sokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita taikinaksi ja painele seos lusikalla vuokaan. Kypsennä pohjaa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ja laita vuoka sitten jääkaappiin.

  3. Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Kuutioi voi ja laita se sokerin ja vaniljan kanssa kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja sekoita sitten ainekset keskenään. Kun seos kuplii, lisää maitotiiviste. Keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia, kunnes karamelliin muodostuu isoja kuplia. Keitä vielä 1 minuutti.

  4. Kaada kuuma karamelli pohjan päälle. Paista uunissa 12 minuuttia.

  5. Jäähdytä leivonnaista huoneenlämmössä 20 minuuttia ja laita sitten jääkaappiin 30 minuutiksi.

  6. Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Lisää öljy. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa ja levitä se jähmettyneen karamellin pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

  7. Laita leivonnainen jääkaappiin puoleksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön 5 minuuttia ennen tarjoamista. Leikkaa levy tukevalla veitsellä viipaleiksi tai paloiksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Voi hyvänen aika...

No varmaan jonkun mielestä on ihan kiva kuluttaa tuohon askarteluun monta tuntia ja maksaa siitä noin kymmenkertainen hinta mitä maksaisi jos hakisi nuo kaupasta...

Vierailija

Ja kinuskikerrokseen ei tarvita yhtään voita. Kondensoidun maidon voi kuumentaa vesihauteessa hitaasti. Näin australialaiset sen tekevät, ei voita lisäten, koska se ei sitä tarvitse.

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Twix twistillä? Ja voikinuskikastikkeella???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Blinit voivat olla myös jälkkäri! Vegaaniset suklaablinit maistuvat blinibileiden päätöksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä bliniä
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset suklaablinit

Ainekset

1
dl
kasvimaitoa
75
g
tummaa vegaanista suklaata
2
rkl
kaurafraichea
1
dl
aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
3
rkl
tomusokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tattarijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl + 2 rkl
kookosöljyä
TARJOILUUN
vegaanista suklaajäätelöä ja suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kasvimaito lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kaurafraiche joukkoon.

  2. Vatkaa kikhernetölkin liemi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata 2 ruokalusikallista kookosöljyä. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään. Älä ylivaivaa taikinaa.

  3. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä keskilämmöllä pieniä lettuja. Älä käännä lettuja ennen kuin ne ovat kunnolla paistuneet toiselta puolelta – muuten ne hajoavat. Anna jäähtyä ja rapeutua hieman. Tarjoa suklaajäätelön ja -kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Meri Milahs ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kaneli, kardemumma ja hunaja maustavat jäätelön, joka saa mukavaa happamuutta turkkilaisesta jogurtista. Tässä ohjeessa et tarvitse edes sähkövatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastaminen 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-hunajajäätelö

Ainekset

1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
500
g
turkkilaista jogurttia
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
LISÄKSI
½
tl
kanelia
1
rs (125 g)
tuoreita vadelmia
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaappikylmäksi. Lusikoi se kulhoon ja lisää jogurtti, kaneli ja kardemumma.

  2. Kaada puolet seoksesta leipävuokaan tai pieneen uunivuokaan. Valuta päälle puolet hunajasta. Toista kerrokset.

  3. Peitä vuoka kelmulla. Pakasta jäätelöä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.

  4. Pyörittele jätski palloiksi annoskulhoihin. Ripottele pinnalle hieman kanelia. Viimeistele annokset tuoreilla vadelmilla ja hunajalla.

Vinkki Voit valmista jäätelön myös jäätelökoneessa.

Kommentit (2)

Tessis
Seuraa 
Liittynyt31.3.2017

Moikka! Haluaisin valmistaa tämän jäätelökoneessa. Laitetaanko kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta sekaisin ja lopuksi hunaja sekoitetaan ns. raitoina joukkoon? Vai hunajakin suoraan seokseen?

Tiina Hautala

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

hunaja kannattaa lisätä raitoina valmiin seoksen joukkoon. 

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena ei pelkästään korista herkkumuffineita vaan tuo myös makua taikinaan ja kuorrutteeseen mehun muodossa. Granaattiomenamehua on saatavilla ympäri vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min + muffineiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-granaattiomenamuffinit

Ainekset

150
g
pehmeää voita
dl
sokeria
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
¾
dl
granaattiomenatäysmehua
¾
dl
maitoa
KUORRUTE
175
g
tummaa suklaata karkeana rouheena
1
dl
kuohukermaa
¾
dl
granaattiomenamehua
2
rkl
voita
PÄÄLLE
granaattiomenan siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Kääntele vuorotellen taikinaan mehun ja maidon kanssa. Sekoita, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin, älä ylivaivaa!

  2. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 17 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.

  3. Tee kuorrute. Laita suklaa lämmönkestävään kulhoon. Mittaa kerma ja mehu kattilaan ja keitä höyryävän kuumaksi. Kaada suklaan päälle ja anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi joukkoon.

  4. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele granaattiomenan siemenillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Hurjan herkulliset, toffeesta makeat ja sitkeät pullat saavat raikasta tasapainoa karpaloista. Kun paistat pullat muffinivuokien kaltaisissa pullavuoissa, ne pysyvät paremmin ehyinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
50 min + kohottaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-toffeepullat

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7–8
dl
vehnäjauhoa
75
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
50
g
pehmeää voita
2
dl
fariinisokeria
2
dl
karpaloita
noin 30
pehmeää toffeekarkkia (esim. Tsinuskitoffee)
20
kertakäyttöistä pullavuokaa
PINNALLE
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samalla alustaen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.

  3. Leikkaa toffeet tukevalla veitsellä neljään palaan. Pidä palat erillään, sillä ne tarttuvat helposti kiinni toisiinsa.

  4. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina isoksi levyksi (48 cm x 36 cm).

  5. Levitä pehmeä voi levylle. Ripottele päälle fariinisokeri, karpalot ja toffeet. Kääri tiukaksi rullaksi. Jaa 20 palaan.

  6. Laita pullat pullavuokiin uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.

  7. Sivele pullat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alemmalla tasolla 12–14 minuuttia.

Vinkki Pullat leviävät kypsyessään jonkin verran, joten voit laittaa kaksi pullavuokaa päällekkäin tukemaan pullaa.

Kommentit (0)