Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Australiassa mokkapalan asemassa olevat caramel slicet ovat hykerryttävä yhdistelmä rapeaa ja kookoksista muropohjaa, kinuskia sekä suklaakuorrutetta.

Rapea muropohja, makea ja hieman sitkeä karamellitäyte sekä ohut kerros kiiltävää tummaa suklaata. Itsetehdyt herkkupatukat muistuttavat twix-patukkaa, mutta niissä on lisänä kotimaastaan Australiasta tuttu maku kookos.

Näiden miljonäärin karamelliviipaleiden valmistus on yllättävän helppoa. Suurin vaikeus on malttaa antaa vuoan jäähtyä tarpeeksi eri valmistusvaiheissa.

Ensiksi tehdään rapea ja ohut muropohja, joka saa makua kookoshiutaleista. Pohjan tulee antaa jäähtyä ennen kuin siihen päälle kaadetaan kondensoidusta maidosta, voista ja fariinisokerista keitetty karamelli. Vuokaa paistetaan taas hetki uunissa, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä ja jähmettyä sen verran, että sula suklaa saadaan kaadettua päälle tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi.

Kun suklaakin on ehtinyt jähmettyä jääkaapissa, on aika leikata levy ohuiksi viipaleiksi ja nauttia tästä aussiherkusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
55 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Miljonäärin karamelliviipaleet eli caramel slice

Ainekset

Pohja
125
g
suolatonta voita
dl
vehnäjauhoja
1
dl
fariinisokeria
dl
kookoshiutaleita
Karamellitäyte
125
g
suolatonta voita
1
dl
fariinisokeria
1
tl
nestemäistä vaniljaa
1
tlk (395 g)
kondensoitua maitotiivistettä
Suklaakuorrutus
200
g
tummaa suklaata
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele matalareunainen piirakkavuoka (34 x 20 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla.

  2. Sulata voi. Lisää jauhot, sokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita taikinaksi ja painele seos lusikalla vuokaan. Kypsennä pohjaa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ja laita vuoka sitten jääkaappiin.

  3. Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Kuutioi voi ja laita se sokerin ja vaniljan kanssa kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja sekoita sitten ainekset keskenään. Kun seos kuplii, lisää maitotiiviste. Keitä koko ajan sekoittaen 5 minuuttia, kunnes karamelliin muodostuu isoja kuplia. Keitä vielä 1 minuutti.

  4. Kaada kuuma karamelli pohjan päälle. Paista uunissa 12 minuuttia.

  5. Jäähdytä leivonnaista huoneenlämmössä 20 minuuttia ja laita sitten jääkaappiin 30 minuutiksi.

  6. Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Lisää öljy. Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa ja levitä se jähmettyneen karamellin pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

  7. Laita leivonnainen jääkaappiin puoleksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön 5 minuuttia ennen tarjoamista. Leikkaa levy tukevalla veitsellä viipaleiksi tai paloiksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Voi hyvänen aika...

No varmaan jonkun mielestä on ihan kiva kuluttaa tuohon askarteluun monta tuntia ja maksaa siitä noin kymmenkertainen hinta mitä maksaisi jos hakisi nuo kaupasta...

Vierailija

Ja kinuskikerrokseen ei tarvita yhtään voita. Kondensoidun maidon voi kuumentaa vesihauteessa hitaasti. Näin australialaiset sen tekevät, ei voita lisäten, koska se ei sitä tarvitse.

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Twix twistillä? Ja voikinuskikastikkeella???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.