
Maissit keitetään pikaisesti ja pyöräytetään yrteissä sekä mausteissa. Nyt ei tingitä mausta eikä kuumenneta grilliä.
Tuoreet maissit kuuluvat monella kesän ehdottomiin raaka-aineisiin. Moni kypsentää maissit grillissä, mutta todellista herkkua saa myös ilman grilliä.
Tuoreet maissit, joissa on vielä lehdet kiinni tekevät kattauksesta astetta kauniimman. Lehdet kannattaa kuoria maissin ympäriltä ja sitoa nippuun kannasta. Maissit ovat pikaruokaa ja ne kannattaa valmistaa vasta juuri ennen tarjoilua, sillä niitä keitetään suolatussa vedessä vain viitisen minuuttia.
Parmesaanista, sitruunasta, rosmariinista ja hasselpähkinästä tehty mausteseos kruunaa kesäisen herkun. Keitetyt maissit voidellaan voisulalla, pyöritellään mausteseoksessa ja tarjotaan heti kuumana.
Parmesaanimaissit
Ainekset
Työvaiheet
- Täytä iso kattila vedellä. Laita kiehumaan. Kuori maisseista lehdet ja ohuet haituvat.
- Raasta parmesaani ja sitruunan kuori. Hienonna rosmariini ja hasselpähkinät. Sekoita juusto, sitruuna, yritit ja mustapippuri lautasella. Sulata voi.
- Suolaa keitinvesi ja keitä maisseja 5 minuuttia. Voitele maissien pinnat pullasudilla ja kieritä tähkät mausteissa.
Tämä muistuttaa meksikolaista katumaissia ja vaikuttaa myös herkulliselta.
Kyllä tuosta tulisi parempaa, jos ne pyöräyttäisi grillin kautta. Maut varmaan tuolla seoksella kohdallaan, mutta grilli antaisi sen lisämausteen, jota tuohon kyllä kaipaa.