Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 275 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström ja Mika Ranta

Pienet perunanpuolikkaat sopivat hyvin pieneksi välipalaksi. Lusikoi paahdetuille perunoille anjovistahnaa ja napostele suolapalana saunan jälkeen.

Pieni suolapala, joka maistuu sekä heti lämpimänä että pitkin iltaa kylmänä, on hyvä lisä mökkireissun ruokasuunnitelmaan.

Kesän uudet perunat kypsyvät melko nopeasti uunissa, kun ne halkaisee kahtia. Halkaistu peruna toimii alustana erilaisille tahnoille ja yhdessä ne muodostavat herkullisen ja koukuttavan suolapalan.

Erinomainen yhdistelmä perunalle on anjovis- tai janssoninfileistä sekä smetanasta sekoitettu tahna, joka saa makua ruohosipulista. Paahtuneen ja hieman makean perunanpuolikkaan päälle lusikoitu suolainen ja voimakas tahna maistuu taivaalliselta vaikka saunan jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl (8 annosta)
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Janssonin näppiperunat

Ainekset

12
(600 g)
varhaisperunaa
2
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
JANSSONINTAHNA
1
tlk (125/80 g)
anjovisfileitä
1
prk (120 g)
smetanaa
½
ruukku
ruohosipulia
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise perunat. Levitä puolikkaat leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta suolalla. Paista perunat uunissa kypsiksi, noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Valuta anjovisfileet ja hienonna veitsellä. Laita anjovis ja smetana kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita siitä 3⁄4 tahnaan. Mausta tahna pippurilla.

  3. Laita perunat leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille ja annostele 1 rkl tahnaa kullekin perunalle. Ripottele loppu ruohosipuli päälle. Tarjoa perunat alkupaloina tai naposteluherkkuna.

Kommentit (2)

enka

Kari aikoo valmistaa meille näppiperunoita :'-)

Vierailija

Mahtaako kuvassa olla lisäksi hieman paahdettua sipulia päällä🤓

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 393 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Sienipasta on täynnä makuja. Reseptin tärkein vaihe on sienten paistaminen. Sienet täytyy paistaa huolellisesti, jotta ne eivät jää vetisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Metsäsienipasta

Ainekset

l (noin 400 g)
puhdistettuja metsäsieniä (tatteja, kantarelleja, mustia torvisieniä, kehnäsieniä)
2–3
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
2
banaanisalottisipulia
2
valkosipulinkynttä
5
vartta timjamia
2
rkl
voita
dl
valkoviiniä tai loraus kuivaa sherryä
400
g
tagliatellea
karkeaa merisuolaa
2
dl
kuohukermaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Viipaloi sienet isoiksi paloiksi ja lisää kuivalle kuumalle pannulle. Paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljyä ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat ruskistuneet. Mausta suolalla.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle. Lisää timjamin lehdet ja 1 rkl voita. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Lisää valkoviini ja paista, kunnes viini on lähes haihtunut.
  4. Laita pastavesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Lisää sienten joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku.
  6. Hienonna lehtipersilja. Lisää kauhallinen pastan keitinvettä kastikkeeseen ja ota toinen kauhallinen talteen. Valuta pasta lävikössä, kaada pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää ruokalusikallinen voita ja kaada joukkoon keitinvettä samalla sekoittaen, kunnes pastan koostumus on irtonainen ja pinta kauniin kiiltävä. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja tarjoa heti. Voit raastaa päälle vielä parmesaania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Vihreät pavut, perunat ja tomaatti ovat nizzansalaatin perusta mutta tonnikalan voi hyvin vaihtaa kotimaiseen säilykekalaan, kuten herkullisiin savumuikkuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nizzansalaatti muikuilla

Ainekset

800
g
keitettyjä uusia perunoita
4
kananmunaa
125
g
vihreitä papuja
1
kesäsipuli varsineen
1
prk (50 g)
kapriksia
dl
kivettömiä vihreitä oliiveja
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
350
g
savumuikkuja
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
¼
ruukku lehtipersiljaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
kokojyväsinappia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa keitetyt perunat lohkoiksi. Keitä kananmunat melko kiinteiksi, noin 8 minuuttia, ja jäähdytä ne. Kuori munat ja paloittele ne neljään osaan.

  2. Siisti papujen päät ja keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä pavut kylmän veden alla ja valuta.

  3. Hienonna sipuli varsineen. Valuta kaprikset ja oliivit. Puolita tomaatit.

  4. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja. Vatkaa etikka, öljy, sinappi, suola, pippuri ja valkosipuli kulhossa. Lisää lehtipersilja.

  5. Sekoita osa kastikkeesta perunoiden joukkoon. Nostele sekaan pavut ja sipuli, oliivit, kaprikset ja tomaatit. Lisää vielä kastiketta. Sekoita salaatti varovasti nostellen. Nosta päälle muikut ja kananmunat.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Satokauden salaattikulhossa rouskuvat omenat, pähkinät ja punakaali. Hapokas omena tuo juuri sopivaa särmää täyeläiseen kvinoasalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sataybroileri-kvinoasalaatti

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
2
hapahkoa omenaa
1
limetti
½
kurkku
pieni pala punakaalia
¼
tl
suolaa
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
SATAYKASTIKE
4
rkl
maapähkinävoita (rouheista)
1
prk (160 ml)
kookoskermaa
1
rkl
punaista thaicurrytahnaa
1
rkl
tamarinditahnaa
1
tl
soijakastiketta
YRTTIKVINOA
4
dl
kvinoaa
8
dl
kasvislientä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
TARJOILUUN
limettiä, kesäsipulin varsia, seesamiöljyä, pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kvinoa. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä lämpimällä vedellä. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa joukkoon kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita kypsän kvinoan joukkoon öljy ja hienonna joukkoon korianteri.

  2. Tee kastike. Laita maapähkinävoi, kookoskerma, currytahna, tamarindi ja soija kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä ilman kantta välillä sekoitellen muutama minuutti.

  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada puolet sataykastikkeesta kulhoon ja pyörittele broilerit siinä. Viipaloi broilerit.

  4. Huuhtaise omenat ja viipaloi ne. Purista päälle limettimehua.

  5. Suikaloi kurkku. Leikkaa kaali ohuenohuiksi viipaleiksi. Lisää kaalille hieman suolaa ja rutistele kaalia.

  6. Laita kulhon pohjalle keitettyä kvinoaa. Nosta päälle broileria, omenaa, kurkkua ja kaalia. Lisää loput pähkinäkastikkeesta, kaali ja yrtinoksat.

  7. Viimeistele limetillä, hienonnetulla sipulilla, seesamiöljyllä ja suola- tai maapähkinöillä.

Vinkki Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista satay-kastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3031 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Green goddess -salaatti

Ainekset

1
pieni keräsalaatti
250
g
valkokaalia
2
dl
herneitä (tuore tai pakaste)
2
syöntikypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni fenkoli
VIHREÄ KASTIKE
1
ruukku korianteria
3
tuoretta ranskalaisen rakuunan oksaa
5–7
ruohosipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
¾
dl
rypsiöljyä
dl
majoneesia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.

  2. Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.

  3. Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.

Kommentit (0)