
Maapähkinävoin rinnalle suureen suosioon noussut keksitahna on helppo valmistaa myös itse. Et tarvitse kuin kolme ainesta ja tehosekoittimen.
Erilaiset tahnat ovat olleet suuressa suosiossa jo jonkin aikaa. Niillä on monia käyttökohteista leivänpäällisestä pastakastikkeeseen sekä puurojen ja jogurttien makeuttamisesta leivontaan.
Makeat, erityisesti leivontaan sopivat pähkinätahnat ovat saaneet nyt rinnalleen keksitahnan. Ruokakaupoissakin myytävä Biscoff-keksitahna on hurmannut kakkujen, brownieiden ja makeisten leivonnassa. Helposti levittyvä, ihanan paahteinen ja kanelinen keksitahna syntyy myös helposti kotikeittiössä.
Aineksia tarvitaan vain kolme: keksejä, kondensoitua maitoa sekä voita. Keksitahna on monikäyttöistä. Se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle levitettäväksi, pannarin tai lettujen päälle hillon sijaan tarjottavaksi tai vaikkapa jäätelön kyytipojaksi. Kokeile myös puuron päällä!
Keksitahna eli cookie butter
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa keksit monitoimikoneella.
- Sulata voi. Lisää voisula ja kondensoitu maito keksimurujen joukkoon. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
- Säilytä tahna jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tahna säilyy noin muutaman viikon ajan viileässä säilytettynä. Käytä tahnaa puuron päällä, jäätelön kanssa tai paahtoleivälle tai pullaviipaleelle levitettynä. Kokeile myös pannarin tai lettujen kanssa.
Eikö ylipainoisia vielä ole riittävästi, kun tämmöinenkin herkku (?) on tuotu markkinoille?
Maapähkinävoit ja nutellat jo ovat kuvottavia, joten niin lienee tämäkin. Puuron päälle? No ei TOD. Voisilmä siihen sopii, mutta keksit ja puurot? Nyt ei kyl nappaa. Ei yhtään. Onneksi voi jättää tämän ihan suosiolla tomuiseen muistojen kauhulokeroon.
Mikä makeapommi! Keksiä, voita ja kinuskia. Herkuttelen mielelläni, mutta joku raja pitää olla.
Ajatellaan nyt vähän painoa, kauneutta ja terveyttä.
Älkää moisella mönjällä lapsianne tai itseänne lihottako!
Voi hyvää päivää mitä tympeitä ikilaihiksella olevia marisijoita! Jos joku resepti ei nappaa, mene ohi, äläkä tule tänne "kehumaan" itseäsi.
Kondensoitu maito sellaisenaan, vai karamelisoituna???
Heippa,
Tässä ohjeessa käytetään kondensoitua maitoa sellaisenaan, ei karamellisoitua kondensoitua maitoa eli kinuskia.