
Tätä pastareseptiä ei kannata ohittaa kokkaamatta! Rapeaksi paahdetut sitruunaiset leivänmurut, pecorino ja piparjuuri ovat yksinkertaisesti nerokas yhdistelmä.
Tuoretta piparjuurta kannattaa melkein hankkia vain tätä reseptiä varten jääkaappiin. Muut ainekset saattavatkin jo löytyä kaappien kätköistä.
Yksinkertainen pasta luottaa italialaiseen cucina poveraan eli köyhän keittiöön. Pastan lisäksi tarvitset kuivahtanutta vaaleaa leipää, valkosipulia ja sitruunaa ja hieman voita. Sekä tietysti piparjuurta. Leivästä tehdään pannulla maukas valkosipulilla ja sitruunalla maustettu muru.
Muruun lisätään raastettua piparjuurta. Siirrä pannu kuitenkin heti pois kuumalta levyltä, sillä piparjuuri menettää raikkaan makunsa kuumennettaessa. Muru sekoitetaan keitettyyn pastaan, joka viimeistellään pienellä määrällä juustoraastetta ja persiljaa.
Nerokas piparjuuripasta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).
- Pastan kiehuessa leikkaa leivät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuortaöljyssä paistinpannussa pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori piparjuuri ja raasta sitä pannuun 1–2 rkl tai maun mukaan. Siirrä pannu pois liedeltä.
- Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää leipämuruseos ja voi. Raasta pecorino, hienonna lehtipersilja ja lisää ne pastan joukkoon. Tarjoa heti.
No entäs se voi...... se jäi vaan lämpenemään :)
Heippa,
voi lisätään ruokaan samaan aikaan leipämurun kanssa, kohdassa 5.