
Uuni kuumaksi! Valkosipulilla ja timjamilla maustetut kantarellit paahtuvat polentan päällä, joten paistinpannu on tarpeeton. Tämä täyteläinen ja helppo ruoka maistuu sieniretken jälkeen.
Polentalla tarkoitetaan puhekielessä joko karkeaksi jauhettua maissia tai siitä tehtyä ruokalajia. Trendikäs herkku on helppo valmistaa. Maissi kypsyy sileäksi ja sakeaksi puuroksi niin kattilassa kuin uunissakin, minkä jälkeen sitä voi käyttää erilaisten ruokien lisukkeena.
Oheisessa ohjeessa polenta valmistetaan vuoassa. Polentajauhojen joukkoon sekoitetaan kiehautettua vettä, voita ja parmesaania, minkä jälkeen se on valmis uuniin.
Ihanan ajankohtaisen tästä uunipolentasta tekevät kantarellit. Seoksen päälle lisätään nimittäin sitruunalla, valkosipulilla ja timjamilla maustettuja kantarelleja, jotka kypsyvät kuumassa uunissa polentan kanssa yhtä aikaa.
Napakoita kantarelleja ei tarvitse edes paistaa ennen käyttöä, huolellinen puhdistus riittää. Voit kuitenkin halutessasi pyöräyttää sienet pannulla ensin, jolloin enin kosteus haihtuu.
Vinkki! Polentaan sopivat myös herkkutatit, orakkaat ja muut ryöppäämättä valmiit metsäsienet.
Kantarellipolenta uunissa
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Puhdista ja pilko kantarellit. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna timjami. Laita kantarellit, valkosipuli ja timjami kulhoon, lisää öljy, ½ tl suolaa ja sitruunamehu.
-
Raasta juusto.
-
Kiehauta vesi ja voi kasarissa. Lisää 1 tl suolaa sekä pippuri.
-
Laita polenta uunivuokaan, kaada kiehuvan kuuma voi-vesiliemi päälle, lisää juustoraaste ja sekoita hyvin. Levitä sienet polentan pinnalle. Paahda uunissa 20–25 minuuttia.
Aivan ihana! Ei ollut kantarelleja, niin tein herkkutateista. Varmasti tulee tehty uudestaan.
Olen netistä lukenut, että yksi litra tuoreita sieniä painaa 300-500 g. Reseptin mukaan 2 l kanttarelleja painaa n. 400 g.
Miksi kauhea rasvan määrä? Tein ekaa kertaa, täytyy miettiä joten miten sitä saisi vähennettyä. Muuten hyvä.