Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tahinilla ja suklaalla maustetut herkkukeksit muistuttavat rakenteeltaan amerikkalaisia suklaahippukeksejä. Helppo taikina valmistuu sekoittamalla.

Tahini eli seesaminsiementahna on tunnettu erityisesti Lähi-idän ruokien raaka-aineena, mutta se toimii erinomaisesti myös leivonnassa. Taikinoihin se tuo mukanaan täyteläistä paahteisuutta.

Tahinia voi löytää monista ruokakaupoista, yleensä sieltä mistä pähkinätahnojakin. Sekä tumma että vaalea tahini sopivat leivontaan, mutta vaalealla versiolla kekseistä tulee kauniimman värisiä. Tahinin pintaan kertyy rasvaa, joten tahna on hyvä sekoittaa tasaiseksi ennen käyttöä.

Muut keksien raaka-aineet ovatkin kuivakaapin vakiokalustoa.

Oheisessa reseptissä vedetään mutkat suoriksi. Ensin yhdistetään kuivat aineet, sitten sekoitetaan tahini, vesi ja öljy keskenään. Lopulta seokset yhdistetään taikinaksi, suklaahippuja unohtamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-suklaahippukeksit

Ainekset

100
g
tummasuklaa- ja/tai maitosuklaahippuja
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruokosokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
½
tl
suolaa
1
dl
rypsiöljyä
4
rkl
vettä
2
rkl
tahinia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset suklaahippuja lukuun ottamatta kulhossa.

  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään öljy, vesi ja tahini pallovatkaimella tasaiseksi tahnaksi.

  3. Yhdistä seokset keskenään, käytä käsiä apuna. Kääntele suklaahiput varovasti joukkoon.

  4. Muotoile taikina pötköksi ja jaa 14 osaan. Tee osista pallot ja paina pallot mahdollisimman litteiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä tilaa kohota, joten paista kahdessa 7 keksin erässä. Paista noin 12 minuuttia. Nosta leivinpaperin kanssa pöydälle jäähtymään.

Kommentit (3)

Vierailija

Reseptissä on virhe!

Vierailija

Voisiko toimitus ystävällisesti vastata kommenttiin ja korjata jos jotain korjattavaa on. Kiitos!

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Valitettavasti kommentti on jäänyt sen julkaisun aikaan huomaamatta. Silmämääräisesti reseptissä ei tunnu olevan mitään vikaa. Toimitus laittaa reseptitestauksen to do -listalle, ja palaa asiaan kun varmaa tietoa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.