Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 363 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Varaudu siihen, että vieraat pyytävät sinulta tätä reseptiä, sillä uunipuuron ja omenavanukkaan hyvät puolet yhdistävä brunssipuuro vie syöjiltä jalat alta.

Miltä kuulostaisi viikonlopuksi puuro, jonka koostumus on pehmeä ja kuohkea, jopa hieman vanukasmainen?

Tämä brunssipuuroksi nimetty aamupalaherkku maustetaan kanelilla ja kardemummalla ja makeutetaan fariinisokerilla. Maku muistuttaa siis jopa hieman korvapuustia. Mausteiden lisäksi puuron joukkoon paloitellaan tai raastetaan kaksi omenaa ja rouhitaan hieman hasselpähkinöitä.

Vanukasmaisen tästä puurosta tekee rasvaisen maidon joukkoon vatkattavat kananmunat. Vuoassa paistettavan puuroseoksen päälle ripotellaan vielä siemen-pähkinäseos, joka rapeutuu herkulliseksi kuorrutteeksi puuron pinnalle.

Rapea pähkinä-siemenkuorrutte tekee kanelin ja kardemumman maustamasta puurosta suorastaan luksusherkkua. Jos puuroa sattuu jäämään yli (tuskin jää), säilytä yli jäänyt puuro jääkaapissa. Puuro maistuu mainiosti kylmänäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys ja tekeytymin
Vaikeustaso
Helppo

Brunssipuuro

Ainekset

1
rkl
pehmeää voita
5
dl
(isoja) kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinärouhetta
3/4
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/2
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
leivinjauhetta
2
omenaa
2
munaa
6
dl
täysmaitoa
Siemenkuorrute
2
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
hasselpähkinöitä
3
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) voilla.
  2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä 1–2 cm:n paloiksi. Sekoita omenapalat kuiva-aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
  3. Vatkaa munat maitoon ja sekoita seos hiutaleiden joukkoon.
  4. Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuokaan hiutaleseoksen päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja saanut kullanruskean värin. Anna paistoksen tasaantua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa puuro maidon tai omenasoseen kanssa. Lorauta halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia päälle.

 

Kommentit (8)

Sanavahti

Eikö nykyään osata kirjoittaa yhdyssanoja?? Hiutaleseos ja omenasose!!!

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Kiitos tarkkanäköisyydestä, kielivirheet korjattu!

Vierailija

Mikähän on uunin lämpötila?

Vierailija

ISOJA kaurahiutaleita? En ole kuullutkaan, että niitä on eri kokoisina. No, resepti joka tapauksessa vaikuttaa mielenkiintoiselta, voisi kokeilla.

Vierailija

Tossa alussahan se lukee, laita uuni 200*

Vierailija

Oikeampi nimi brunssipaistos!44

Vierailija

Voisikohan täysmaidon vaihtaa esim kauramaitoon?

Kyllä, minä ainakin olen kaupassa nähnyt myytävän isoja kaurahiutaleita. Ainakin paketin kyljessä niin on lukenut.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kiitos kommenteista!

Uuni kuumennetaan 200 asteseen.

Kaupassa myytävät kaurahiutaleet voivat olla isoja, ns. tavallisia tai pikakaurahiutaleita. Tähän puuroon kannattaa pitkän kypsennysajan takia valita isot hiutaleet, joiden rakenne säilyy paremmin kuin toisenlaisten hiutaleiden.

Ja puuroon voi hyvin käyttää myös kasvimaitoja, niiden olisi hyvä olla barista-versioita, jotta rasvaa on riittävästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
1½
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tarjoa uunissa hautunut omena-ruispuuro karpalokiisselin ja kerma- tai maitotilkan kanssa. Lisää annoksiin vielä hyviä rasvoja pähkinöistä ja siemenistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Omena-ruispuuro & karpalokiisseli

Ainekset

1
l
vettä
2
dl
omenasosetta
3
dl
karkeita ruisjauhoja
½–1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
2 + 4
rkl
voita
KARPALOKIISSELI
1
appelsiini
7
dl + 1 dl
vettä
1
pss (200 g)
karpaloita
1
dl + 1 rkl
sokeria
4
rkl
perunajauhoja
LISÄKSI
1
dl
kermaa tai maitoa
pähkinöitä tai siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kiehauta vesi ja omenasose kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot. Lisää sokeri ja suola.

  2. Kaada seos kattilasta isoon (n. 3 l) voideltuun uunivuokaan. Hauduta puuroa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

  3. Sekoita puuroa välillä ja laske uunin lämpö 130 asteeseen. Lisää puuron pinnalle voinokareita ja peitä leivinpaperilla. Jatka paistamista ainakin 3 tuntia. Mitä kauemmin puuro saa hautua, sen parempaa siitä tulee.

  4. Valmista puuron kypsyessä karpalokiisseli. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kuoren oranssi pinta raastimen pienellä terällä. Purista appelsiinin mehu.

  5. Kiehauta 7 dl vettä kattilassa. Lisää karpalot. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja anna sen liueta nesteeseen.

  6. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon appelsiinin kuori ja mehu.

  7. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 dl). Kaada suurus kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli pulpahtaa.

  8. Kaada kuuma kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa huoneenlämpöisenä puuron kanssa.

  9. Koristele puuroannokset pähkinöillä, siemenillä ja kermatilkalla.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

1
prk (100 g)
maitorahkaa
1
kevätsipulinvarsi
3
munaa
3
rkl
vettä tai maitoa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
1
dl
pakastepinaattia tai -lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.

  2. Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

  3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.

  4. Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.