Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keittiömestari Simona Milazzo rakastaa överimakeaa. Simonan frangipanessa maistuu pistaasi ja manteli.

Herkullisen tahmea, pähkinäinen ja jopa hieman marsipaaninen frangipane-kakku on kahvipöytien hitti.

Frangipane on makea ja tuhti kakku. Siispä on hyvä, että se säilyy loistavasti jääkaapissa useamman päivän. Kakkutaikina koostuu runsaasta voi-sokerivaahdosta, jonka joukkoon käännellään jauhettuja pistaasipähkinöitä, mantelijauhetta, pieni määrä vehnäjauhoja sekä muutama kananmuna.

Ohutta kakkua paistetaan melko matalalla lämmöllä uunissa noin tunnin ajan, jolloin se kypsyy ja kiinteytyy. Parhaimmillaan tämä kakku on täysin jäähtyneenä, joten sen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. Frangipane-kakun kanssa maistuvat tuoreet marinoidut luumut tai nokare kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
1½ t + vetäytyminen ja marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Frangipane-kakku ja marinoidut luumut

Ainekset

300
g
pehmeää voita
dl
sokeria
3
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
dl
mantelijauhetta
¾
dl
vehnäjauhoja
4
isoa kananmunaa
Marinoidut luumut
16
pientä luumua
5
dl
vettä
5
dl
ruokosokeria
1
vaniljatanko
1
tl
kanelia
1
sitruunan kuori
dl
rommia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele vuoka (Ø 28 cm). Vaahdota voi ja sokeri kulhossa.
  2. Mittaa pistaasipähkinät, mantelijauhe ja vehnäjauhot tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna tasaiseksi.
  3. Riko kananmunat kukin omaan kuppiinsa. Lisää ne vuorotellen jauhoseoksen kanssa sokeri-voivaahtoon nuolijalla nostellen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 1 tunti. Tarkkaile kypsymistä välillä. Kakku on kypsä, kun taikina on kiinteytynyt. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Frangipane on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
  5. Marinoi luumut. Puolita luumut ja poista kivet. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Halkaise ja kaavi vaniljatangon sisus ja mittaa kaneli kattilaan. Raasta sitruunan kuori mukaan. Keitä, kunnes sokeri sulaa. Lisää lopuksi rommi. Laita luumut marinadiin ja anna marinoitua yön yli. Tarjoa frangipane luumujen ja vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Mummi64v

Kakun ohje olisi voinut alkaa sillä, että ota voi lämpenemään. Missään vaiheessa ei mainittu, että voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Hypättiin suoraan sekoita voi-sokerivaahtoon En ole mikään himoleipoja, mutta onhan sitä jotain tullut leipastua vuosien varrella, joten osasin ennakoida. Entä jos joku aloittelija haksahtaa tähän reseptiin🤔

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, 

Reseptin ensimmäisessä kohdassa ohjeistetaan vaahdottamaan voi ja sokeri. Lisäksi ainesosalistassa lukee pehmeää voita, joka viittaa siihen että voi täytyy ottaa jääkaapista pehmenemään.

Hienoa, että kakku kuitenkin onnistui sinulla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.