Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Fish & chipsin tofusta tehdyssä versiossa marinoitu ja leivitetty tofu uppopaistetaan rapeaksi. Lisänä tarjoillaan uunissa paistettuja pottuja, joiden pinta rapeutuu, kun ne ensin keitetään melkein kypsiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + tofujen marinointi 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tofish & chips eli tofutikkuja ja rapeita perunoita

Ainekset

2
pkt (à 280 g)
kiinteää tofua
3
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
chilipalko
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
PÄÄLLYS
dl
vehnäjauhoja
(1
rkl
ravintohiivahiutaleita)
dl
kauramaitoa (rasvaa 3 %)
noin 2
dl
pankojauhoja
PAISTAMISEEN
2–3
dl
rypsiöljyä
RAPEAT PERUNAT
1
kg
kiinteitä perunoita
1
rkl
suolaa
½
tl
ruokasoodaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
½
tl
paprikajauhetta
TARJOILUUN
ituja, kurkkua ja/tai retiisejä
(vegaanista) valkosipuli- tai chilimajoneesia
sitruunaa tai limettiä

Työvaiheet

  1. Laita tofut puhtaan keittiöpyyhkeen sisään lautaselle. Nosta päälle paino. Anna prässääntyä 30 minuuttia, niin saat tofusta ylimääräisen nesteen pois.

  2. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä ne öljyn, siirapin ja suolan kanssa isossa kulhossa.

  3. Leikkaa tofut pitkittäin 12 palaan. Laita ne marinadiin vähintään tunniksi. (Jos marinoit tätä kauemmin, laita kulho peitettynä jääkaappiin.)

  4. Valmista tällä välin rapeat perunat. Kuori perunat. Puolita ne tai leikkaa tasakokoisiksi paloiksi, jos perunat ovat isoja. Kuumenna 1 l vettä kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola, sooda ja perunat. Anna perunoiden kiehua 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä.

  5. Kaada perunat siivilään. Ravistele niitä kevyesti. Yhdistä öljy ja mausteet. Kääntele perunat öljyssä. Kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä perunoita paistamisen aikana, niin ne kypsyvät tasaisesti.

  6. Leivitä ja kypsennä tofut perunoiden kypsyessä. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja lisää halutessasi joukkoon ravintohiivahiutaleet. Laita toiselle lautaselle kauramaito ja kolmannelle pankojauhot. Pyörittele palat ensin jauhoissa, sitten kauramaidossa ja lopuksi pankossa.

  7. Kuumenna paistoöljy korkeareunaisessa paistinpannussa 170-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpalanen pysyy pinnalla. Paista tofupalat runsaassa öljyssä käännellen, kunnes palat ovat kauniin värisiä. Nosta valumaan lautaselle talouspaperin päälle.

  8. Tarjoa tofutikut perunoiden, kasvisten ja majoneesin kanssa. Purista päälle sitruuna- tai limettimehua.

Kommentit (1)

Vierailija

Miten ois ihan vaan tofu & chips? Tai vielä parempi, sama suomeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.