Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 225 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Kikhernepasta valmistetaan yhdessä pannussa kokoamalla kaikki ainesosat pastaa myöten pataan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikhernepasta

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
350
g
pastaa
1
prk
(400 g) kikherneitä (käyttövalmiita)
200
g
parsakaalinnuppuja (pakaste)
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
rosmariinia
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
cayennepippuria
9
dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½
tl
mustapippuria
tarjoiluun
parmesaania
rucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  2. Pane valkosipuli, pasta, kikherneet, parsakaalit, oliivit, tomaattipyree, rosmariini, öljy ja cayennepippuri isoon paistokasariin tai kattilaan. Lisää vesi, liemikuutiot ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes pasta on sopivan kypsää. Sekoita ruokaa pari kertaa keittämisen aikana.
  3. Lisää juustoraaste valmiiseen ruokaan. Revi rucola koristeeksi.

Kommentit (1)

Lara75
Seuraa 
Liittynyt30.9.2016

Olipa todella maukasta! Lapsetkin tykkäsi, vaikka yleensä ovat nirsoja. Rucola ja parmesaani kruunasi kaiken.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sienirisotolla täytetyt uunitomaatit ovat helppoja tehdä – ja ihanan mehukkaita. Voit käyttää niihin niitä sieniä, joita käsiisi saat. Esimerkiksi tatteja, herkkusieniä, kanttarelleja tai suppilovahveroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sienirisotolla täytetyt tomaatit

Ainekset

4
isoa tai 8 keskikokoista pihvitomaattia
1
tl + 1 rkl
oliiviöljyä
100
g (n. 2 dl kuutioituja)
esikäsiteltyjä tatteja, ruskeita herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
kevätsipulia
1
lehtisellerinvarsi
1
valkosipulinkynsi
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
dl
risottoriisiä
60
g
parmesaania (1½ dl raastettuna)
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
pinjansiemeniä
Lisäksi
yrtti-mascarponekastiketta (ks. ohje)
rucolaa

Työvaiheet

  1. Esikäsittele sienet. Puhdista tuoreet. Sulata ja valuta pakastetut. Liota kuivattuja sieniä 15–45 minuuttia sienilajista riippuen. Jos käytät suolasieniä, liota ne hyvin vaihtaen vettä välillä.
  2. Leikkaa tomaateista hattu pois. Poista tomaattien sisukset lusikalla niin, että kuori ja pohja säilyvät ehjinä. Ota sisukset siemenineen talteen. Sivele tomaatit oliiviöljyllä ja laita uunivuokaan odottamaan.
  3. Hienonna tomaattien sisukset kovaa keskiosaa lukuun ottamatta. Kuutioi sienet. Viipaloi kevätsipulit. Hienonna selleri. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  4. Valmista kasvisliemi vedestä ja liemikuutiosta.
  5. Kuullota sipulia ja riisiä pannussa öljyssä muutama minuutti, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää sienet, selleri ja valkosipuli ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja tomaattien sisukset pannuun. Anna porista keskilämmöllä tasaisesti sekoitellen 15–20 minuuttia. Lisää hieman vettä, jos seos tuntuu kuivalta.
  6. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta parmesaani. Hienonna persilja ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita reilu desi juustoraasteesta risottoon.
  7. Lusikoi risotto tomaattien sisään. Kypsennä täytettyjä tomaatteja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes tomaattikuoret ovat pehmeitä. Tee sillä aikaa mascarponekastike (ks. ohje alla), ja paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen muutama minuutti. Kaada paahtuneet siemenet lautaselle jäähtymään.
  8. Ripottele siemenet ja loppu parmesaani uunitomaateille. Tarjoa mascarponekastikkeen ja rucolasalaatin kanssa.

Vinkki! Tarjoa tomaatit keitettyjen linssien kanssa, niin saat annokseen lisää proteiinia.

Yrtti-mascarponekastike

Ainekset

1
prk (250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

 

  1. Sekoita mascarpone notkeaksi. Purista sitruunamehu ja hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita mehu, persilja ja mausteet mascarponeen. Tarjoa kastikkeena.

Kommentit (0)

Joonas Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.

Lämmin ja leikkisä risotto antaa tunnelmaa syysiltaan. Sinihomejuusto nostaa punajuuren maun uudelle tasolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-sinihomejuustorisotto

Ainekset

2
( à n. 150 g)
suurehkoa punajuurta
1
l
vettä keittämiseen
3
kasvsiliemikuutiota
150
g
sinihomejuustoa
3
rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna (tai 2 rkl kuivattuna)
2
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
Päälle
murskattua saksanpähkinää
sinihomejuustoa
meiraminlehtiä

Työvaiheet

1. Kuori punajuuret ja pilko ne kuutioiksi.
2. Keitä punajuuria kasvisliemessä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Säästä keitinliemi.
3. Säästä osa (noin 1/3) sinihomejuustosta risoton viimeistelyyn. Soseuta kypsät punajuuret sinihomejuuston kanssa sauvasekoittimella. Lisää meirami. Jos sose on liian paksua, lisää loraus keitinlientä.
4. Kuori ja leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota ne paistokasarissa oliiviöljyssä. Lisää risottoriisi ja paista hetki reippaasti käännellen. Lisää kasvislientä niin, että riisi peittyy. Jatka kypsentämistä ilman kantta, keskilämmöllä ja odota, että neste on imeytynyt riiseihin. Lisää lientä pieni loraus kerrallaan, kunnes riisi on kypsää. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
5. Lisää punajuurisose risottoon ja keitinlientä tarpeen mukaan, kunnes koostumus on kosteaa mutta paksuhkoa. Tarkista maku.
6. Tarjoa heti murskattujen saksanpähkinöiden ja sinihomejuuston kera.

Kommentit (4)

Vierailija

Lisää kohmeiset herneet? Mistäs ne tuohon ilmestyivät?

Käyttäjä8121
Seuraa 
Liittynyt23.1.2018

Reseptistä puuttuu myös tieto, paljonko sinihomejuustoa olisi tarkoitus laittaa risoton sekaan.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Risottoon oli alun perin ajateltu herneitä mukaan, mutta ne karsiutuivatkin matkalla. Korjaan kohdan.

Sinihomejuuston määrästä: reseptissä juuston yhteismäärä on 150 g, josta vaikkapa 2/3 voi laittaa risoton joukkoon ja loput pinnalle. Lisään tiedon reseptiin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Reseptin laatinut Joonas olikin jo ehtinyt korjata herne-kohdan! Oli muuten mahtavan hyvää risottoa, kannattaa kokeilla :)

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Koe juustoisen kermapastan ihanuus – ilman juustoa ja kermaa! Vegaanisen, täyteläisen pastakastikkeen joukkoon sekoitetaan paahdettuja ruusukaaleja, jotka muodostavat valtavan hyvän makuparin kastikkeen valkosipulin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosipuli-ruusukaalipasta

Ainekset

500
g
ruusukaaleja
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
6
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
¾
dl
valkoviiniä
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
mantelimaitoa
4
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
vegaanista juustoraastetta
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja vaahterasiirappia ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulinkynsiä noin 3 minuuttia. Lisää viini ja anna haihtua puoleen. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja mantelimaito erissä. Vatkaa kastiketta koko ajan (esimerkiksi pallovatkaimella), jolloin siihen ei jää isoja möykkyjä.
  3. Siirrä kastike tehosekoittimeen tai kulhoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, mausteet ja juustoraaste. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Siirrä kastike takaisin kattilaan ja anna sen tekeytyä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun keität pastan.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeen ja paahdettujen ruusukaalien kanssa. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Pikku virheitä, mutta vegaani ...

Reseptin ohjeessa lukee hunaja. Taisitte meinata siirappi, muuten ei ole vegaani ruokaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, teen korjauksen ohjeeseen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (1)

Koipireisi alle 2e kilo

Broilerin koipireisistä sipulin, porkkanan ja persiljan (+suolaa ja valkopip) kanssa perinteisesti valmistaen saadaan keitinliemestä siivilöitynä erinomainen kanaliemi kastikepohjaksi. Tämäkin valmistuu reilussa tunnissa