Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sunday roast on yksi brittikeittiön tunnetuimmista annoksista. Roseeksi kypsytetty paahtopaisti pitää yrteistä ja maustetaankin timjamilla sekä tarjotaan rosmariinisen sipulikastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Timjaminen sunnuntaipaisti eli sunday roast

Ainekset

1
kg
paahtopaistia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
3
rkl
oliiviöljyä
6
timjaminoksaa
1
sitruuna
TARJOILUUN
sipulikastiketta (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Kuori valkosipulinkynnet. Paista lihaan kaunis väri voi-öljyseoksessa valkosipulien ja timjamin kanssa.

  2. Laita paisti vuokaan. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 1 t 30 min, kunnes mittari osoittaa 56 astetta ja liha on kypsyysasteeltaan medium.

  3. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Hiero sitruunankuoriraaste lihan pintaan ja valuta päälle sitruunamehua. Kääri liha folioon ja anna levätä 15 minuuttia ennen viipaloimista.

Jamien sipulikastike

Ainekset

4
isoa sipulia
2
oksaa tuoretta rosmariinia
2
rkl
voita
3
rkl
oliiviöljyä
dl
valkoviiniä
3
dl
kana- tai kasvislientä
1
tl
roseepippuria

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  2. Kuullota sipuleita rosmariinin kanssa miedolla lämmöllä pannulla voi-öljyseoksessa noin 30 minuuttia. Sekoittele välillä.

  3. Kaada viini pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna seoksen kiehua keskilämmöllä ilman kantta, kunnes viini on tiivistynyt puoleen. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Poista rosmariinit. Mausta roseepippurilla. Tarjoa paistin kanssa.

Kommentit (2)

peruskokki

Jos teen paistin uunissa niin siitä tulee  pannulle lientä. Normaalisti siivilöisin sen kastikkeeseen mutta tässä ohjeessa  tehdään täysin erillinen kastike johon käytetään kana- tai kasvislientä. Joka maustetaan rosmariinilla kun paistin päämauste on timjami. Toki ne sopii hyvin yhteen mutta  tuntuu oudolta lähteä virittelemään kastike ihan eri aineksista kun paistin lientä jatkamalla  ja suurustamalla tulee ihan sille sopiva kastike.

Vierailija

Juuri noin kuten peruskokki sanoo. Kannattaa tehdä paistille uuniin peti, eli laittaa sen sipulien, valkosipulinkynsien, porkkana- ja selleripalojen (plus yrtit) paistumaan päälle. Saa hyvän liemen eikä mene nesteet hukkaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.