Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Japanilaiset munakoisot ja ponzulohi ovat täydelliset yhdessä. Viimeistele alkupalat japanilaisilla kuivatuilla kalalastuilla.

Viinisuositus: Japanilaiset alkupalat saavat seurakseen Moshi Moshi Organic 2020:n, 12,98 e, jonka valmistuksessa on käytetty viittä eri rypälettä. Inkiväärin makua upeasti korostavassa viinissä on häivähdys mausteisuutta. Mukava rakenne pitää kokonaisuuden todella miellyttävänä. Voit kokeilla myös Vall Dolina Reserva Cava Brut Naturea, 17,99 e (tilausvalikoima). Tämä cava on sopivan mineraalinen ja ryhdikäs, mutta siinä on myös hieman persikkaisuutta ja päärynää, jolloin se toimii japanilaisten makujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munakoisot

Ainekset

2
pientä munakoisoa
1
rkl
inkivääriä raastettuna
3
rkl
soijakastiketta (gluteenitonta
3
rkl
miriniä
2
kevätsipulia
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
(japanilaisia kuivattuja kalalastuja)

Työvaiheet

  1. Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Paista munakoisoja runsaassa öljyssä pannussa käännellen noin 5 minuuttia.

  3. Sekoita kulhossa inkivääriraaste, soija ja mirin. Kaada seos pannuun, sekoita ja anna hautua muutama minuutti.

  4. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja halutessasi kuivatuilla kalalastuilla.

Ponzulohisalaatti

Ainekset

300
g
lohifileetä (ruodotonta)
1
pieni kurkku
2
avokadoa
2
tl
seesaminsiemeniä
(rucolaa)
Ponzukastike
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
limettimehua
2
rkl
miriniä
2
rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
½
tl
shichimi togarashi -mausteseosta tai kuivattua chiliä myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

  2. Leikkaa lohi nahattomiksi, noin 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lohi ja kastike.

  3. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet pienellä lusikalla. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi ja kuoret. Kuutioi kurkku ja avokado. Sekoita kasvikset lohen joukkoon.

  4. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi rucolalla.

Vinkki Voit käyttää myös kaupan valmista ponzukastiketta.

Kommentit (2)

Vierailija

Kiinnostuin reseptistä, mutta homma tyssäsi kohtaan 3 rkl miriniä. Wikipedia tiesi kertoa, että mirini on hyönteinen. Öh.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, 

reseptissä tarkoitetaan japanilaista mirin-riisiviiniä, joka taipuu muotoon miriniä. Miriniä löytää tavallisista ruokakaupoista usein samasta hyllystä maustekastikkeiden tai sushituotteiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kuppiperunat ovat kesäherkku, jota tarjotaan erityisesti Tornionjokilaaksossa ja Pohjanmaan rannikolla. Tämä kylmäsavulohella tuunattu versio sopii vaikka grilliaterian alkuruoaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-kuppiperunat

Ainekset

16–20
pientä varhaisperunaa
3
kesäsipulia varsineen
¼
ruukku
tilliä
100
g
kylmäsavulohta
50
g
voita
4–8
rkl
perunoiden keitinvettä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli. Kuutioi kylmäsavulohi. Jaa voi neljään tilavaan kuppiin tai mukiin ja lisää sipulit. Valuta perunat, mutta ota keitinvettä talteen.
  3. Laita perunat kuppeihin ja kaada päälle kuumaa keitinvettä. Lisää kylmäsavulohi ja tilli. Rouhi päälle mustapippuria.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Annos herkullista purjo-perunasosekeittoa maksaa alle euron. Silti se on tyylikästä ja herkullista tarjottavaa myös vieraille. Paista vielä keiton päälle oliiviöljyssä krutonkeja eli pieniä leipäkuutioita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-perunasosekeitto

Ainekset

6
(700 g)
jauhoista perunaa
2
purjoa
2
rkl
voita tai öljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon tummanvihreät latvat pois. Pilko vaaleat varret.
  2. Kuullota kasviksia kattilassa rasvassa. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio.
  3. Hauduta kannen alla 30 minuuttia. Soseuta kypsät ainekset samettiseksi sopaksi sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, pippuri ja suola. Jos keitto on liian sakeaa, lisää loraus vettä.
  5. Silppua päälle tuoretta timjamia.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Klementiinejä ja kumkvatteja! Tämä salaatti on varsinainen sitruspommi, joka sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi. Gorgonzolajuusto, suolamantelit ja ruusukaalit sopivat hyvin sitrusten seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvinen sitrussalaatti

Ainekset

7
kumkvattia
4
klementiiniä
300
g
vihreitä tai violetteja ruusukaaleja
1
dl
suolattuja manteleita
100
g
gorgonzolajuustoa
½
ps (à 65 g)
rucolaa
KLEMENTIINIKASTIKE
n. ¼
dl
klementiinimehua
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sinappia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese sitrukset. Viipaloi kumkvatit kuorineen ja poista siemenet. Kuori klementiinit veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi klementiinit.

  2. Valmista kastike. Kaada leikkuulaudalle kertynyt mehu pieneen kulhoon. Purista joukkoon mehu hedelmien kuorista. Lisää loput kastikkeen ainekset voimakkaasti vatkaten.

  3. Huuhtele ruusukaalit ja irrota niistä lehdet. (Voit myös leikata kaalit veitsellä ohuiksi viipaleiksi.) Kääntele ruusukaalinlehdet kastikkeessa.

  4. Rouhi mantelit veitsellä ja murenna juusto.

  5. Laita tarjoiluvadille kerroksittain ruusukaalia, rucolaa, klementiinejä ja kumkvatteja. Valuta päälle loput kastikkeesta. Ripottele pinnalle mantelit ja juusto.