Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee antaa tämän maustekakun kuorrutukseen hienovaraisen aromin. Maku tuo mieleen chai latten.

Maustekakku on joulun klassikko. Ihanat voimakkaat ja aromaattiset mausteet, kuten neilikka, inkivääri ja kaneli saavat tässä kakussa seurakseen myös ripauksen mustapippuria.

Maustekakun leipomisessa tulee malttaa vaahdottaa huoneenlämpöistä voita ja sokeria tarpeeksi kauan. Sähkövatkain saa käydä viidestä kymmeneen minuuttia. Valmis vaahto on väriltään hyvin vaaleaa ja koostumukseltaan tasaisen kuohkeaa.

Valmiin maustekakun voi kuorruttaa, jolloin siihen saa helposti vaihtelua. Tässä ohjeessa kuorrutus tehdään tomusokerista sekä teestä. Teekuorrutus antaa kakulle loppusilauksen, jonka ansiosta mausta tulee mieleen lämmittävä chai latte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen teekakku

Ainekset

200
g
voita
3
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
½
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua mustapippuria
2
dl
täysmaitoa
KUORRUTUS
rkl
vahvaa mustaa teetä kylmänä
n. 2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
vuokaan voita ja vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1½ l). Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.

  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunissa noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jäähdytä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista.

  4. Hauduta ja jäähdytä tee. Sekoita kuorrute teestä ja tomusokerista ja lusikoi se kakulle.

Vinkki Kuivaa koristeeksi klementiiniä. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi uunipellille ja kuivata 50-asteisessa uunissa koko päivän muutaman kerran kääntäen.

Kommentit (1)

PuriLei

Hyvän makuinen kakku. Lisäsin mausteita jokaista himpun verran. En yleensä kuorruta kahvikakkuja ja tämäkin oli hyvää ilman kuorrutusta. Kuorrutuksesta tuli mieleen teellä, esim Earl Greylla, maustetut kahvikakut. Suosittelen mausteisten makujen ystäville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.