
Kahvilla ja inkiväärillä rikastettu juustokakku valmistuu pakastimessa. Koristele kohmeinen kakku etelän hedelmillä ja nauti seuraksi kuppi tummapaahtoista kahvia.
Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös liivatteella: liota 6 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Tee täyte valmiiksi ilman kahvia. Purista liivatteet ja liuota ne lämpimään kahviin. Anna jäähtyä hetki ja kaada kahvi-liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla varovasti sekoittaen. Hyydytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Jäädytetty kahvi-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja kaada se keksimurujen joukkoon, lisää jauhettu inkivääri ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø n. 24 cm) leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Valmista kahvi ja sekoita pikakahvijauhe joukkoon. Anna jäähtyä. Raasta inkivääri. Vatkaa tuorejuusto ja kondensoitu maito kulhossa tasaiseksi. Sekoita kahvi joukkoon. Mausta inkivääriraasteella ja kanelilla. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto juustoseokseen varovasti käännellen.
- Kumoa täyte pohjan päälle. Laita kakku pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
- Ota kakku huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen ruokailua. Avaa tai poista ananaskirsikoiden lehdet. Lohko viikunat. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa appelsiini sitten kalvottomiksi lohkoiksi aivan kalvojen vierestä. Viipaloi karambola. Ripottele kaakaojauhetta kakun pinnalle ja asettele hedelmät päälle.