
Saammeko esitellä: menemen eli turkkilainen shakshuka! Tomaatti-paprikasoosissa kypsyneet kananmunat ovat täydellistä brunssiruokaa.
Menemen eli turkkilainen shakshuka on täydellinen kylmän vuodenajan brunssiruoka. Pehmeäksi paistetussa paprika-tomaattisoosissa kypsentyvät kananmunat ovat ihanteellisia leivän dippaamiseen.
Tomaatit kaltataan eli niistä poistetaan kuori, jotta kastike on mahdollisimman pehmeää ja tasaista. Vihreät paprikat antavat kastikkeeseen pientä särmää. Pannulla pehmenneeseen soosiin tehdään kananmunille kolot, joissa niiden annetaan hyytyä juuri sopivasti.
Menemeniä ei mausteta vahvasti, vaan tomaatin ja paprikan annetaan päästä oikeuksiinsa. Parhaimmillaan tämä turkkilainen herkku on, kun pannu nostetaan keskelle pöytää tuoreen leivän kera kaikkien jaettavaksi.
Menemen eli turkkilainen shakshuka
Ainekset
Työvaiheet
- Varmista, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä.
- Kalttaa tomaatit. Tee tomaattien kantaan veitsellä ristiviilto. Laita tomaatit kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä kylmässä vedessä. Irrota kuoret vetämällä.
- Leikkaa paprikat ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuullota paprikoita öljyssä valurautapannussa muutama minuutti. Lisää tomaatit ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Tee kastikkeeseen kolot ja riko munat niihin. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia, kunnes munat ovat melkein kypsiä.
Keitä tomaatteja minuutti ja poista kuori..
Shaksukan ja sen eri variaatioiden tarkoitus on nimenomaan olla helppo
aamiaisruoka. Joten koko homman idea lähtee tuossa.. purkillinen säilöttyjä tomaatteja tai sitten vain tuoreita tomaatteja puolitettuina sekaan..
Tämä ei ole turkkilainen versio, tämä on marokkolainen.
Turkkilainen on lihalla
Toi ei ole aito menemen. Siitä puuttuu biber salçası, sipuli, vihreä chili. Eikä turkkilaiset laita sokeria siihen. Anoppi sanoi ettei tuo ole oikea menemen. (hän on turkkilainen)
Turkki on suuri väkirikas maa ja varmasti mummon lihapullat maistuvat joka kodissa vähän erilaisilta sielläkin. Ja ne ovat niitä aitoja oikeita makuja! Biber salçasi sopii niille jotka pitävät vahvasta chilin mausta. Meillä sirotellaan pul biberiä päälle, tulee mukava miedompi maku. Joissakin ohjeissa munat vispataan sekaisin ennen kuin kaadetaan pannuun. Tässä ja joissakin ohjeissa ne laitetaan kuppiin kypsymään kokonaisina.