Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Mausteisen omenakakun kruunaa tomusokerikuorrutus, johon maustamaton sulatejuusto tuo hyvän pienenpienen suolaisen vivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kostea omenakakku

Ainekset

2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
rypsiöljyä
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
ripaus muskottia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
200
g
raastettua omenaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
½
tl
vaniljauutetta
Kuorrutus ja täyte
125
g
pehmeää voita
250
g
maustamatonta sulatejuustoa
4
dl
tomusokeria
1
pienen sitruunan kuori
½
pienen sitruunan mehu
Vuoan voiteluun
nokare voita
Päälle
karamellisoituja pekaanipähkinöitä, kuivattuja omenalastuja tai kuoria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat huolellisesti. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.
  2. Sekoita sokeri, kananmunat ja öljy isossa kulhossa käsivispilällä.
  3. Yhdistä jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, muskotti ja kardemumma toisessa kulhossa.
  4. Huuhtele ja kuivaa omenat, poista siemenkodat. Raasta omenoita niin, että saat 200 grammaa raastetta (poista joukosta isot kuorenpalat). Pilko pähkinät veitsellä pieniksi.
  5. Sekoita vaniljauute sokeri-kananmuna-öljyseokseen. Lisää seokseen myös jauhot parissa erässä. Sekoita.
  6. Lisää taikinan joukkoon omenaraaste ja pähkinät. Sekoita no­peasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
  8. Tee kuorrutus ja täyte. Sekoita voita, sulatejuustoa ja tomusokeria yhteen sähkövatkaimella, kunnes seos on sopivan paksua. Mausta sitruunalla. Maista, lisää tarvittaessa tomusokeria.
  9. Halkaise kakku veitsellä. Levitä noin puolet juustoseoksesta kakun täytteeksi. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loput seoksesta kakun pinnalle. Koristele halutessasi pähkinöillä ja kuivatuilla omenalastuilla.

Vinkki: Pähkinöiden karamellisointi tehdään paistinpannulla. Laita pannulle 2 rkl vettä ja 1 dl sokeria, anna kiehua kunnes sokeri sulaa. Alenna hieman lämpöä, lisää pannulle pähkinöitä ja kääntele lastalla, kunnes sokeri on karamellisoitunut ja tarttunut pähkinöihin.

Kommentit (2)

Vierailija

Voinko käyttää maustamatonta tuorejuustoa tai ricottaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Maustamaton tuorejuusto sopii ainakin hyvin sulatejuuston tilalle, huoneenlämpöisenä se notkistuu hyvin pehmeän voin joukkoon. Ricottaa en ole tässä tarkoituksessa kokeillut, jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui! Mausta tulee ainakin varmasti hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.