
Lastaa ratatouillesta tutut maut piirakan päälle. Näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta.
Kasvispiirakka sopii niin pihakahveille kuin grilli-iltaan, kun ensi nälkään tarvitaan jotakin suolaista tarjottavaa. Mutta entä jos unohtaisi piirakasta muna-kermaseokset ja tuhdit juustokerrokset?
Tällä kertaa piirakassa pääosan saavat kasvikset. Ratatouille-kasvispadasta tutut ainekset, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika, esipaahdetaan uunissa ennen latomista piirakan päälle. Näin niistä haihtuu enin kosteus, jolloin piirakan pohja säilyy rapeana mehevistä täytteistään huolimatta.
Juusto-kermaseoksen sijaan pohjan päälle levitetään ohut kerros vuohentuorejuustoa, joka riittää kiinnittämään kasvikset paikalleen.
Viinisuositus: Ratatouillepiirakan pariksi sopii The Butcher Cuvée White 2019, 13,99 e. Miellyttävä itävaltalainen valkoviini on kolmen rypäleen eli Grüner Veltlinerin, Welschrieslingin ja Sauvignon Blancin yhdistelmä. Viinissä on ihanan monipuolinen makumaailma, ja yrttisyytensä ansiosta se sopii etenkin kasvispiirakan seuraan. Jos valitset punaviinin, maanläheinen ja kepeä Pinot Noir Joseph Drouhin Rully Rouge 2016, 20,90 e, on oiva vaihtoehto.
Ratatouillepiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista täytteen kasvikset. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika pieniksi paloiksi tai viipaleiksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Valuta 3 rkl öljyä päälle. Mausta kasvikset suolalla, oreganolla, pippurilla ja sokerilla. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.
-
Tee pohja. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota paperi painoineen pois pohjan päältä.
-
Viipaloi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit.
-
Levitä vuohenjuusto piirakkapohjalle. Asettele päälle paahdetut kasvikset ja tomaatit. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
-
Raasta sitruunankuori ja parmesaani, hienonna yrtti. Viimeistele piirakka sitruunankuorella, juustolla ja yrtillä.
Vinkki Mausta purkillinen ranskankermaa valkosipulinkynnellä, tuoreella hienonnetulla oreganolla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa piirakan kanssa.