Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 225 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ei Nykin-reissua ilman sen nimikko-juustokakkua! Kakun valmistus vie aikaa, mutta ei ole lainkaan vaikeaa. Vesihaudekypsennys takaa täydellisen sametinpehmeän rakenteen ilman halkeilua.

Kakkuklassikko New Yorkin juustokakku toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Silkinpehmeä koostumus ja keksipohja saavat nyt päällensä viskillä maustetun kinuskin.

Silkkisen tasaisen ja ilman halkeamia kypsyvän juustokakun salaisuus on matalassa lämmössä vesihauteessa kypsentäminen. Kakkuvuoan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon, että irtopohja on niin tiivis, ettei vesi pääse pilaamaan kakkua. Varman päälle pelaava tekee foliosta kakkuvuokaa suojaava reunan.

Uunin lämpötila pidetään maltillisena ja kakkua paistetaan ensin noin tunti. Sen jälkeen kakun annetaan kypsyä jälkilämmöllä raollaan olevassa uunissa vielä toinen tunti. Kakku jäähdytetään täysin, ennen kuin viskikinuski kaadetaan sen päälle.

Tarjolle kakku laitetaan vasta seuraavana päivänä, kun se on takuulla täysin asettunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h 30 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

New Yorkin juustokakku viskikinuskilla ja marjoilla

Ainekset

Pohja
200
g
Digestive-keksejä
125
g
voita
Täyte
600
g
Philadelphia-tuorejuustoa
dl
sokeria
2
rkl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
½
sitruunan kuori
1
rkl
sitruunamehua
150
g
ranskankermaa
1
rkl
vaniljasokeria
Viskikinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljaesanssia
½
tl
sormisuolaa
1
rkl
viskiä
Päälle
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.

  2. Vuoraa (halkaisijaltaan noin 23 cm:n) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

  3. Kuumenna uuni 160 asteeseen.

  4. Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Laita vuoka isompaan uunivuokaan ja sen pohjalle kiehuvaa vettä. Paista kakkua uunissa vesihauteessa noin tunti, kunnes kakku ei enää tutise.

  5. Laita uuni pois päältä ja jätä uuniluukku raolleen. Jätä kakku jäähtyvään uuniin vielä noin tunniksi. Nosta ensin huoneenlämpöön jäähtymään ja sen jälkeen vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

  6. Tee sillä aikaa viskikinuski. Mittaa kaikki ainekset paitsi viski kattilaan ja keitä sekoitellen noin 8 minuuttia. Lisää viski ja keitä vielä 2 minuuttia. Siirrä huoneenlämpöön jäähtymään. Kaada jäähtynyt kinuski täysin jäähtyneen kakun päälle. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele marjoilla.

Vinkki! Käytä kypsennykseen irtopohjavuokaa, jonka reunat eivät falskaa. Näin vältät kosteuden siirtymisen vesihauteesta kakkuun. Voit myös tehdä kahdesta isosta foliopalasta kakkuvuoan ympärille ylös asti ylettyvän välikerroksen, joka estää veden pääsyn vuokaan. Ota kaksi iso palaa foliota, laske kakkuvuoka niiden keskelle ja muotoile ne tiiviisti, mutta varovasti repeämiä vältellen vuoan ympärille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.