
Ei Nykin-reissua ilman sen nimikko-juustokakkua! Kakun valmistus vie aikaa, mutta ei ole lainkaan vaikeaa. Vesihaudekypsennys takaa täydellisen sametinpehmeän rakenteen ilman halkeilua.
Kakkuklassikko New Yorkin juustokakku toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Silkinpehmeä koostumus ja keksipohja saavat nyt päällensä viskillä maustetun kinuskin.
Silkkisen tasaisen ja ilman halkeamia kypsyvän juustokakun salaisuus on matalassa lämmössä vesihauteessa kypsentäminen. Kakkuvuoan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon, että irtopohja on niin tiivis, ettei vesi pääse pilaamaan kakkua. Varman päälle pelaava tekee foliosta kakkuvuokaa suojaava reunan.
Uunin lämpötila pidetään maltillisena ja kakkua paistetaan ensin noin tunti. Sen jälkeen kakun annetaan kypsyä jälkilämmöllä raollaan olevassa uunissa vielä toinen tunti. Kakku jäähdytetään täysin, ennen kuin viskikinuski kaadetaan sen päälle.
Tarjolle kakku laitetaan vasta seuraavana päivänä, kun se on takuulla täysin asettunut.
New Yorkin juustokakku viskikinuskilla ja marjoilla
Ainekset
Työvaiheet
-
Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
-
Vuoraa (halkaisijaltaan noin 23 cm:n) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
-
Kuumenna uuni 160 asteeseen.
-
Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Laita vuoka isompaan uunivuokaan ja sen pohjalle kiehuvaa vettä. Paista kakkua uunissa vesihauteessa noin tunti, kunnes kakku ei enää tutise.
-
Laita uuni pois päältä ja jätä uuniluukku raolleen. Jätä kakku jäähtyvään uuniin vielä noin tunniksi. Nosta ensin huoneenlämpöön jäähtymään ja sen jälkeen vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
-
Tee sillä aikaa viskikinuski. Mittaa kaikki ainekset paitsi viski kattilaan ja keitä sekoitellen noin 8 minuuttia. Lisää viski ja keitä vielä 2 minuuttia. Siirrä huoneenlämpöön jäähtymään. Kaada jäähtynyt kinuski täysin jäähtyneen kakun päälle. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele marjoilla.
Vinkki! Käytä kypsennykseen irtopohjavuokaa, jonka reunat eivät falskaa. Näin vältät kosteuden siirtymisen vesihauteesta kakkuun. Voit myös tehdä kahdesta isosta foliopalasta kakkuvuoan ympärille ylös asti ylettyvän välikerroksen, joka estää veden pääsyn vuokaan. Ota kaksi iso palaa foliota, laske kakkuvuoka niiden keskelle ja muotoile ne tiiviisti, mutta varovasti repeämiä vältellen vuoan ympärille.