
Rapsakat halsterimuikut ja ruskistetulla voilla höystetty herne-lipstikkamuusi muodostavat oivan parin.
Halsterimuikut ja lipstikka-hernemuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele grillihiillos.
- Aloita ruuanvalmistus muusista. Pese perunat ja leikkaa neljään osaan. Laita perunat kattilaan, peitä vedellä ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Sulata sillä aikaa herneet.
- Ruskista voi. Laita 100 grammaa voita pieneen paksupohjaiseen kasariin. Kiehauta ja laske lämpöä niin, että voi kuplii. Anna voin kiehua, kunnes pinnan vaahto muuttuu pähkinänruskeaksi. Siirrä kasari pois liedeltä ja kaada voi kulhoon.
- Perkaa muikut. Poista sisälmykset ja kidukset. Kuivaa muikut talouspaperilla. Asettele muikut halsteriin ja suolaa ne molemmin puolin. Laita halsteri grilliin lähelle hiillosta ja grillaa muikut rapeiksi, noin 2 minuuttia molemmilta puolilta.
- Valuta keitetyt perunat, lisää maito ja puolet ruskistetusta voista. Muussaa survimella karkeaksi muusiksi. Lisää herneet ja revi lipstikka joukkoon, sekoita ja mausta suolalla.
- Tarjoa muusi ja muikut lopun ruskistetun voin kera.