Panch phoron eli intialainen viismausteseos sekä sinappijauhe antavat munakoisocurrylle Etelä-Intialaista makua.
Panch phoron on intialainen viismaustesekoitus. Se on helppo tehdä myös itse. Mittaa kulhoon ruokalusikallinen kutakin: juustokuminan-, sarviapilan-, nigellan- ja fenkolinsiemeniä sekä mustia sinapinsiemeniä. Sekoita ja säilytä tiiviissä purkissa. Käytä maustesekoitus kuuden kuukauden sisällä.
Munakoisocurry
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puoliksi ja puolikkaat kolmeksi pitkäksi lohkoksi. Paloittele lohkot noin 5 cm:n paloiksi ja laita kulhoon. Lisää suola ja kurkuma käsin sekoittaen. Anna maustua 1 tunti.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä munakoisot leivinpaperin päälle uuni pellille, valuta pinnalle öljy ja kypsennä uunissa 20 minuuttia.
-
Kuori ja viipaloi sipulit puolikuiksi ja hienonna chilit. Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulit, chili, inkivääri ja valkosipuli. Paista sekoittaen keskilämmöllä noin 8 minuuttia. Lisää panch phoron maustesekoitus, kurkuma ja suola. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
-
Sekoita sinappijauhe ja sokeri jogurtin joukkoon. Lisää seos pannuun veden kanssa. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä muutama minuutti.
-
Kääntele munakoisot kastikkeen joukkoon ja anna kastikkeen hautua 5 minuuttia. Hienonna korianteri päälle. Tarjoa curry riisin kanssa.