
Kevyt ja raikas kampasimpukkapasta on lupaus tulevasta kesästä. Pastakastikkeessa maistuvat tuoreet tomaatit, valkoviini ja sitruuna. Buffalomozzarella tuo annokseen hieman kemaisuutta.
Etelä-Italian Campaniasta tuleva Pianerosse Bianco della Campania 2020, 11,49 e, on kuiva, hapokas ja kevyesti mantelinen valkoviini. Se on kampasimpukan seuraan juuri sopivan raikas, mutta viinissä on myös kermaisuutta, jonka ansiosta se sopii hyvin myös juuston kanssa.
Jos haluat panostaa viiniin hieman enemmän, kokeile Marchen alueen verdicchiota. Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2019, 19,15 e (tilausvalikoima), on hapokkaan raikas ja valkoherukkainen, upea viini. Sen makumaailma sopii loistavasti kampasimpukalle ja rakenne on kuin tehty pastalle.
Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.
Kampasimpukka-capresepasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Taputtele kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista simpukoita isossa, korkeareunaisessa pannussa öljyssä molemmilta puolilta 2–3 minuuttia. Tarvittaessa paista simpukat kahdessa erässä. Siirrä simpukat toiseen astiaan folion alle odottamaan.
-
Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää pannuun öljyä ja voita. Kuullota valkosipulia pannussa voi-öljyseoksessa muutama minuutti. Lisää tomaatit ja chilipalko. Paista sekoitellen, kunnes tomaatit ovat poksahtelevan kypsiä. Lisää viini ja anna seoksen kiehahtaa. Vähennä lämpö keskilämmölle ja anna porista muutama minuutti.
-
Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani. Valuta pasta ja säästä keitinvettä viimeistelyä varten. Kaada pasta pannuun kastikkeen joukkoon. Lisää parmesaani, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä tarvittaessa keitinvettä, jos pasta tuntuu liian kuivalta. Sekoita pasta.
-
Annostele pasta lautasille. Lisää kampasimpukat ja viimeistele annokset basilikalla ja mozzarellalla.
Erinomainen resepti! Suosittelen lämpimästi!