Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 137 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kolmen aineksen raikas jogurttijäätelö on täydellinen kevään ja alkukesän jälkiruoka. Rasvainen turkkilainen jogurtti on pakastimenkin jälkeen ihanan pehmeää.

Kesän lähestyessä alkaa yhä enemmän tehdä mieli jäätelöä. Itse tehdyn jäätelön hyvä puoli on, että sokerin määrää ja makua saa itse säädeltyä.

Tämä kolmen aineksen jogurttijäätelö on herkullisen raikasta ja virkistävää. Et tarvitse kuin turkkilaista jogurttia, sitruunanmehua sekä sokeria. Kun nämä ainekset pistää jäätelökoneeseen, on valmista viilentävää herkkua tarjolla jopa alle tunnissa. Ilman jäätelökonetta valmistumista täytyy odotella useampi tunti, mutta jäätelön voikin tehdä vaikka edellisenä iltana.

Sitruunaisen raikkaan ja pehmeän jäätelön seuraan sopivat ihanasti 10 minuutissa valmistuvat karamellipähkinät, jotka antavat jälkiruokaan makeutta ja rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-sitruunajäätelö

Ainekset

1
sitruuna
1
dl
sokeria
dl
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)

Työvaiheet

  1. Purista sitruunasta mehu, noin ½ dl. Sekoita mehu ja sokeri keskenään, sokeri saa osittain liueta mehuun.

  2. Yhdistä liemi ja jogurtti kulhossa.

  3. Kaada jogurttiseos jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi, 35–45 minuuttia koneesta riippuen. Tarjoa jäätelö karamellipähkinöiden kanssa.

Vinkki Voit tehdä jäätelön myös ilman konetta. Laita jäätelöseos pakastuksen kestävään kannelliseen astiaan. Pakasta vähintään 6 tuntia.

Karamellipähkinät

Ainekset

dl
sokeria
3
rkl
vettä
3
dl
erilaisia pähkinöitä ja/tai manteleita
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna sokeri ja vesi paistinpannussa kiehuvaksi ja sekoita. Anna sokerisiirapin kiehua ilman kantta noin 30 sekuntia.

  2. Lisää pähkinät ja sekoita, jotta sokeri tarttuu tasaisesti pähkinöiden pintaan. Paista keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Laske lieden lämpöä, jos pähkinät alkavat tummua liikaa. Lisää lopuksi suola.

  3. Siirrä pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. Tarjoa ne rouhittuna jäätelön kanssa.

Kommentit (3)

Lisbeth

Otsikossa ja tekstissä puhutaan turkkilaisesta jogurtista. Ohjeessa kreikkalaisesta. Jogurtithan ovat erilaisia eli kumpaa tarkoitetaan?

Vierailija

Olisko sittenkin sitä turkkilaista. Se on ainakin 10 prosenttista. Mutta vähän hirvittää tuon "jäätelön" happamuus. Aika harvan vatsa kestää tuota happomäärää, hapanta jugurttia ja sitruunamehua. Voi olla että sen jälkeen tarvii närästyslääkettä?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! 
Lisäsin ohjeeseen kummatkin vaihtoehdot. Turkkilainen jogurtti on hieman miedompaa ja kermaisempaa, kreikkalainen taas happamampaa ja pikkuisen kiinteämpää. Turkkilaisesta jogurtista syntyy siis hieman lempeämpi jäätelö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.