
Tippaleipien valmistus on hauskaa vappupuuhastelua. Pursottakaa taikinanauhaa yhdessä ystävien tai perheen kanssa ja katsokaa minkälaisen kuvion se muodostaa.
Tippaleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sitruunankuori ja maito.
- Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin nuolijan avulla. Taikinan tulisi olla paksuhkoa – sellaista, joka ei itsekseen valu pursotinpussista, mutta jota voi vielä sekoittaa nuolijalla.
- Anna taikinan olla huoneenlämmössä sillä välin, kun uppopaistoon tarkoitettu öljy lämpenee.
- Varaa uppopaistamista varten paksupohjainen kattila, kattilaan sopiva kansi, reikäkauha ja iso lautanen. Levitä lautaselle talouspaperia.
- Kaada rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä se 180-asteiseksi.
-
Laita tippaleipätaikina pursotinpussiin, jonka olet varustanut pienellä pyöreäpäisellä tyllalla (hyvä koko on noin 2–3 mm). Voit myös pursottaa taikinaa suoraan pursotinpussista, johon olet leikannut pienen reiän valmiiksi.
-
Pursota taikinaa ristiin rastiin keoksi kuuman öljyn joukkoon. Jos sinulla on metallinen noin 8–10 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä muotti, laita muotti kattilan pohjalle ja pursota taikinaa muotin sisälle.
-
Paista tippaleipiä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita. Jos paistat tippaleivät muotissa, nosta muotti pois esimerkiksi grillipihtien avulla, kun taikina näyttää asettuneen ja pursota seuraava tippaleipä muottiin.
-
Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.
-
Koristele jäähtyneet tippaleivät vaniljasokerilla maustetulla tomusokerilla.
En todellakaan antaisi lasten osallistua kuumalla öljyllä uppopaistamiseen. Hyvin vaarallista hommaa.
Olen samaa mieltä että tippaleipien tekeminen ei ole lapsille sopivaa77u. Jopa aikuisen leipurin kannattaa olla hyvin varovainen.
Hyvä ohje, tein sen mukaan tippaleipiä ensimmäistä kertaa elämässäni..