Kakkupohja saa upean värin pähkinöistä, triflen pohjalla on viilentävä hyytelö ja pannacotta on tavallista kevyempi mutta vivahteikas. Kaikissa yhteistä on kesän makeimmat mansikat.

Näissä mansikkaresepteissä mansikat pääsevät esille hurmaavien kesäisten makuparien kavereina. Anis, pistaasi ja seljankukka herättelevät mansikoiden parhaat puolet esiin.

Mansikka-pistaasikakun pohjassa ei säästellä pistaasin määrässä. Omintakeisen makuinen, pähkinäinen ja hivenen kermainen pistaasi sopii raikkaan mansikan kaveriksi. Yhdessä ne tasapainottavat toisiaan.

Pirteän vihreä kakkupohja päällystetään kermavaahdolla, jota tukevoittaa ranskankerma. Kakku kruunataan viipaloiduilla mansikoilla. Kakkupohjan voi valmistaa etukäteen – ja vaikkapa pakastaa. Kakun päällystäminen ja koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mansikkatrifle maustetaan seljankukkamehusta valmistetulla hyytelöllä. Pirteä, kepeä ja hivenen hapokas seljankukka piristää makeiden mansikoiden ja kerman liittoa triflessä.

Trifleen käytetään kaupan valmista kakkupohjaa, mutta toki pohjan voi tehdä itsekin: sellaiseksi sopii vaikka pieni kääretorttupohja.

Myös kakkupohja kostutetaan seljankukkamehulla. Triflen muut kerrokset rakentuvat mehevistä mansikoista, vaniljakreemikermasta ja kermavaahdosta.

Raikkaassa pannacotassa maistuu häivähdys anista. Anis ja mansikka ovat mainio pari, sillä aniksen hivenen lakritsimainen raikas maku ryhdistää ja mehevöittää makeaa mansikkaa.

Pannacotta kevennetään maidolla ja tarjoillaan mansikoiden kanssa. Mansikat maistuvat sellaisenaan, mehustettuna pienellä tupsauksella tomusokeria tai ne voidaan soseuttaa. Tässä pannacottassa on juuri sen verran liivatetta, että se hyytyy lasissa. Jos haluat tehdä kumottavan pannacotan, lisää liivatteen määrää yhdellä.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Helsingin Sanomissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla