
Tanskalaisessa omenaherkussa on kolme ihanaa kerrosta: pehmeiksi haudutettuja omenakuutioita, voissa paistettuja leipämuruja ja pumpulinpehmeää kermavaahtoa.
Aeblekage eli tanskalainen omenaherkku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutioi omenat. Laita ne paistinpannulle. Lisää sokeri, vesi, halkaistu vaniljatanko ja kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vanilja- ja kanelitangot.
-
Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää leivänmurut. Paista sekoitellen hetki. Levitä murut leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi.
-
Kokoa ainekset kerroksittain vuokaan. Laita pohjalle ensin omenaa, sitten leivänmuruja ja päälle kermavaahtoa. Jälkiruoka on valmis tarjottavaksi heti, mutta jos se saa vetäytyä muutaman tunnin viileässä, sen maku syvenee.
Vinkki Voit korvata osan leipämuruista murustetuilla kanelikekseillä. Vähennä tällöin hieman sokerin määrää.