
Cevapcicit tehdään yleensä jauhelihasta, mutta niissä toimii loistavasti myös kasviproteiini. Oikominen on erittäin ok, joten valmis sipulikeittopussi hoitaa maustamisen.
Balkanin cevapcicit
Ainekset
Työvaiheet
-
Jauha roseepippurit morttelissa. Hienonna lehtipersilja.
-
Sekoita kaikki ainekset keskenään käsin taikinaksi. Anna taikinan maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
-
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pitkulaisia pullia ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Sivele pullien pinta öljyllä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
-
Valmista kastike. Kuumenna kasvikerma kattilassa ja lisää mausteet. Tarjoa cevapcicit kastikkeen ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.