
Bataatista ja linsseistä porisee kauden odotetuin pata. Raikkaan pehmeästä mausta on kiittäminen kookoksen ja limetin yhdistelmää.
Lempeä bataatti-linssipata
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa bataatti noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinÂkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paista bataattikuutioita, sipuÂleita, inkivääriä ja mausteita öljyssä 2–3 minuuttia.
-
Lisää suola ja kookosmaito. Huuhtele purkit vedellä ja lisää pataan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
-
Huuhtele linssit tiheässä siiviÂlässä kylmällä vedellä. Lisää linsÂsit pataan ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 15–20 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoita pataa välillä.
-
Lisää jäinen pinaatti pataan ja kuumenna. Purista limetin mehu joukkoon.
-
Tarjoa padan kanssa tuoÂretta korianteria ja turkkilaista jogurttia.
Vinkki Linsseiksi sopivat myös vihreät linssit. Lisää ne pataan samaan aikaan kookosmaidon kanssa, sillä vihreät vaativat hieÂman pidemmän kypsymisajan.