
Japanilaisessa perunasalaatissa perunaksi valitaan jauhoinen lajike. Perunat survotaan ronskiksi rouheeksi, mutta ole tarkkana, ettei niistä tule sileää sosetta.
Japanilainen perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä) kypsiksi. Valuta ja jäähdytä perunat.
-
Keitä kananmunat koviksi, 9 minuuttia. Jäähdytä ja kuori munat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi veitsellä tai munaleikkurilla.
-
Viipaloi kurkku ja laita viipaleet kulhoon. Ripottele päälle suola ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Valuta kulhoon kertynyt neste
ja puristele kurkkuviipaleet kuiviksi keittiöpyyhkeen tai talouspaperin välissä.
-
Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kiekoiksi. Viipaloi kevätsipulit.
-
Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, riisiviinietikka ja sinappi keskenään.
-
Murskaa perunat isossa kulhossa rouheasti perunasurvimella. Jätä joukkoon isompia paloja, tarkoitus ei ole tehdä sileää sosetta.
-
Lisää joukkoon kastike, kasvikset ja kananmunat. Mausta pippurilla.
Vinkki Perunasalaatti säilyy jääkaapissa muutaman päivän.