Karjalanpaistista haudutettu lihasoppa saa syksyistä syvyyttä savupaprikasta.
Karjalanpaistikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele reilunkokoiset karjalanpaistilihat pienemmiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle savupaprikajauhe ja lihat muutamassa erässä. Ruskista lihat ja kumoa ne kattilaan.
- Kiehauta vesi. Lisää kuuma vesi lihojen päälle. Lisää mustapippurit, laakerinlehdet ja suola.
- Hauduta lihoja tunnin ajan kattilassa kannen alla.
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Huuhtele lehtikaali. Irrota paksu ruoti ja pilko lehdet.
- Lisää porkkanat ja perunat kattilaan 15 minuutiksi kiehumaan.
- Sekoita jugurtin joukkoon piparjuuritahna ja hunaja.
- Lisää lopuksi keiton joukkoon pilkottu lehtikaali.