Parsa on loistavaa täytettä munakokkeliin tai munakkaaseen, sillä se kypsyy pannulla nopeasti.
Parsa-nduja-munakokkeli
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista parsoista kuivat ja kovat tyviosat. Pilko parsat pieniksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli.
-
Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon maito, salamitahna ja ruohosipuli. Sekoita kevyesti niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
-
Sulata voi isossa paistinpannussa. Kun voin kiehuminen loppuu, kaada kananmunaseos pannulle. Anna seoksen hyytyä noin 15 sekuntia ennen kuin sekoitat sitä puulastalla tai nuolijalla. Paista munakokkelia 3–4 minuuttia.
-
Tarjoile parsakokkeli tuoreen leivän kanssa.
VINKKI Nduja on purkissa myytävää, melko tulista salamitahnaa. Se valmistetaan possun rasvaisimmista osista ja jauhetuista chileistä. Tahna on kypsää, joten sitä voi syödä sellaisenaankin.