
Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.
Nektariini-mansikkajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.
-
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.
-
Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.