Nahattoman lohen poimiminen tarjoiluvadilta omalle lautaselle on helppoa ja siistiä. Jos nahan leikkaaminen tuntuu työläältä, sen voi myös jättää kalaan. Maku on yhtä hyvä.
Nahattoman lohen poimiminen tarjoiluvadilta omalle lautaselle on helppoa ja siistiä. Jos nahan leikkaaminen tuntuu työläältä, sen voi myös jättää kalaan. Maku on yhtä hyvä.

Juhlien ammattilainen paljastaa bravuurinsa, johon hän luottaa juhlasta juhlaan. ”Chimichurri-lohi maistuu kaikille”, lupaa pitopalveluyrittäjä Krista Teränne. 

Aromikekkerit-pitopalvelun yrittäjä Krista Teränne tietää monta syytä, miksi chimichurri-lohi päätyy usein hänen juhlapöytäänsä. Hyvä maku on niistä vain yksi. Näppärää on esimerkiksi se, että lohen voi marinoida ja kastikkeen voi sekoittaa jo päivää ennen juhlia.

”Teen Chimichurri-lohta usein kevään kekkereihin. Ystäväni ja sukulaiseni ovat tottuneet testaamaan reseptejä ennen kuin tarjoamme niitä muiden juhliin. Asiakkaat toivovat yhä enemmän kasviksia ja kalaa. Tämä resepti on suomalaiseen makuun sopiva: uudenlainen, muttei liian erikoinen. Asiakkaidemme tilaisuuksissa lohi syödään aina loppuun. On ihanaa, kun ihmiset syövät sitä onnessaan.

Rakastan yrttejä! Chimichurri-kastikkeessa korianterin ja lehtipersiljan liitto on herkullinen. Jos ei pidä korianterista, sen voi korvata basilikalla. Chimichurri-kastike ja marinadi tuovat makua eikä kala jää kuivaksi. Usein lohi paistetaan liian kuivaksi, vaikka se saisi jäädä roseen väriseksi.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Juhlaruuan pitää myös näyttää herkulliselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Oranssiin taittavan lohen voi koristella rennosti syötävillä kukilla, retiiseillä, kirsikkatomaateilla, limetillä tai sitruunoilla. Koristeet voi astella rennosti sinne tänne eikä symmetrisen tasaisesti.

Lohen kylkeen voi valmistaa japanilaisen kaalisalaatin tai paahtaa perunoita ja bataatteja ja höystää ne fetalla.

Esivalmistelen juhlaruuat aina edellisenä päivänä: teen chimichurri-kastikkeen ja marinoin lohen. Pilkon myös salaattiainekset kippoihin. Riittää, että juhlapäivänä paistan lohen nopeasti ja yhdistän salaattiainekset vadille.”

Tästä saat chimicurri-lohen reseptin. Sen ja muut ammattilaisten luottotarjoilut juhliin löydät Kodin Kuvalehdestä 10/2024.

Sisältö jatkuu mainoksen alla