Jälkiruoan ei tarvitse olla monimutkainen ollakseen herkullinen, muistuttaa Viking Gracen keittiömestari Sakari Lehtinen.
Viking Linen laivojen buffetin klassinen jälkiruokapöytä on vedet kielelle herauttava näky. Erilaisissa jäätelöissä, kakuissa ja leivoksissa maistuvat sesongin parhaat ainekset.
”Ihmisillä on valtavan erilaisia jälkiruokamakuja. Yksi tykkää tuhdin makeasta, toinen raikkaasta ja kevyestä. Laivoilla yritämme huomioida kaikki mielipiteet”, kertoo Viking Grace -risteilijän keittiömestari Sakari Lehtinen.
Sertifioitu luomukahvi tarjoaa sokerisille herkuille täydellisen makuparin.
”Ja jos ei pidä makeasta ollenkaan, jälkiruokapöydässä on tarjolla myös erikoisjuustoja”, Lehtinen vinkkaa.
Laatu on kaiken A ja O
Lehtisen mukaan moni Viking Linen matkustaja vie buffetpöydästä tarjoiluideoita kotiin asti.
Yksi laivalta helposti mukaan tarttuva ahaa-elämys on se, ettei jälkiruoan oikeastaan tarvitse olla valtavan monimutkainen ollakseen hyvä.
”Kesällä risteilyillä nautitaan tuoreista mansikoista kerman ja marengin kera. Nyt syksyllä valikoimaan tulee täyteläinen kirsikkajäätelö tummalla suklaamurskalla.”
Laadukkaat raaka-aineet ovat monesti mieleenpainuvan jälkiruokaelämyksen salaisuus.
”Siitä kertoo sekin, että suosituin jälkiruokamme on ollut jo vuosia yksinkertainen, belgialaisesta suklaasta tehty suklaamousse.”
Esillepano kruunaa kokemuksen
Lehtinen muistuttaa lisäksi, että simppelistäkin jälkiruoasta saa loihdittua vaikuttavan kokemuksen panostamalla esillepanoon.
”Esillepano on puoli ruokaa. Meillä on joka laivalla kondiittoreja, joiden työtä on suunnitella kauniita annoksia.”
Vau-efektin aikaansaamiseksi kotileipurilla ei kuitenkaan tarvitse olla kondiittorin pätevyyttä. Lehtinen kehottaa kokeilemaan kotona rohkeasti esimerkiksi erilaisia koristeita.
”Pienillä asioilla voi tehdä suuren vaikutuksen. Jälkiruoan voi koristella vaikkapa tuoreilla marjoilla ja omalta pihalta kerätyillä lehdillä”, Lehtinen opastaa ja jatkaa:
”Netti on toki pullollaan koristeluideoita, mutta inspiraatiota voi tulla hakemaan myös laivan buffetpöydästä!”
Varaa makumatka Itämeren laineille
Tämä artikkeli on mainos.
Keittiömestarin reseptivinkki:
Mansikkainen kerroskulho
Hyvin yksinkertainen jälkiruoka-annos saa näyttävän säväyksen, kun kerrostat mansikat ja lisukkeet lasiseen kulhoon. Mansikoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä.
- Noin 10 kpl tuoreita mansikoita
- 1 dl vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
- 2 murusteltua marenkiruusuketta
- 10 kpl pieniä vaahtokarkkeja
- 2 rkl Lotus Biscoff -keksimuruja
Huuhtele mansikat ja poista kannat. Lohko marjat.
Asettele puolet mansikoista juomalasin tai jälkiruokakulhon pohjalle. Kerrosta päälle muita aineksia vuorotellen.
Koristele lopuilla mansikoilla.