
Uusin Glorian ruoka & viini on omistettu Japanin ja Korean mauille. Kumpiakin löytyy suositusta Max 30 min -jutusta. Nopeasti valmistuva kimchi-nuudelikeitto, misolohi ja dashiliemessä tarjottava paistettu tofu sopivat vaikka arki-iltaan.
Perjantai-illan toiveruoka on korealainen bibimbap, joka riittää XL-kokoisena isollekin seurueelle. Bibimbapin makuja säestävät gochujang-majoneesi ja inkiväärillä maustetut kurkut, jotka on helppo pyöräyttää suoraan tarjolle.
Izakaya-jutussa sukelletaan puolestaan japanilaisen kuppilan tunnelmaan. Juomien kanssa on tarjolla pieniä herkkuja, jotka on tehty jaettavaksi ystävien kesken. Pöytään nostetaan niin pikkelöityjä kasviksia, kanavartaita kuin pikaisesti paistettuja sieniäkin. Myös tatakilohta ja bataattitankoja kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Omenaherkutkin kiertävät hakemassa makunsa kaukomailta. Korealainen japchae-nuudeliwokki, omenainen nuudelisalaatti ja miso-omenapiirakka sopivat mainiosti syksyn ruokalistalle.
Viinipruuvi on omistettu kaikille sushinystäville. Arvioitavina ovat tällä kertaa nimittäin sushille sopivat pinot gris -viinit. Viineistä löytyy omansa niin pintapaahdetuille nigireille kuin sushilajitelmankin kylkeen.
Herkullisia lukuhetkiä!
PS Ei syksyistä ruokalehteä ilman sienijuttua, puolukkapaistosta ja ohjetta muhevaan pataruokaan! Nämäkin tutut suosikit löytyvät kansien välistä.