Lisää kasviksia pöytään kuin vahingossa - 7 näppärää reseptiä
Ravitsemussuosituksetkin siitä muistuttavat: meille jokaiselle on hyväksi syödä reilusti kasviksia. Paljon muitakin keinoja on kuin ensin mieleen tulevat rouskuteltavat salaatit. Näillä resepteillä lisäät kasvisten osuutta arkiruuassa kuin huomaamatta.
Samalla, kun paistat uunissa lohta, lihapullia tai broileria, kannattaa uunipelti reunustaa suunnilleen samassa ajassa kypsyvillä kasviksilla. Koko ateria syntyy samalla vaivalla.
Samaa logiikkaa noudattaa ylenpalttinen falafelpelti, jonka kruunaa tahinikastike.
Porkkanalettujen taikinasta iso osa voi olla valmiina myytävää porkkanasosetta. Letut saavat iloisen oranssin värin ja mukavasti makua.
Myös sämpylätaikinaan voi kätkeä kasviksia. Palsternakan raastaminen taikinaan tekee leivistä tavallista herkullisempia.
Kasvisten joukossa varsinaisia supersankareita ovat palkokasvit, joita saa myös helposti purkista. Lempeän lämpimän kikhernemuhennoksen maun takaavat inkivääri, paprika ja ripaus chiliä. Mehevien kikherneiden lisäksi pataan kannattaa nakata kirsikkatomaatteja.