
Parasta purtavaa
Purkitettujen papujen ylivoima piilee helppoudessa, halpuudessa ja hyvässä ravintosisällössä. Esimerkiksi jauhelihassa on proteiinia mutta ei kuitua. Pavuista löytyy molempia.
Maukas purkillinen kidneypapuja maistuu esimerkiksi chili sin carnessa sekä tortillojen päällä.
Pehmeä valkopapu
Isoissa vaaleissa tölkkipavuissa on pehmeä maku ja koostumus. Ne voi soseuttaa oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa levitteeksi, ja ne tuovat kasviskeittoihin proteiinia. Papuja voi lisätä myös patoihin ja salaattiin.
Jos pöydässä istuu kokonaisten papujen vastustajia, he eivät välttämättä arvaakaan, että tämä sametinpehmeä tomaattikeitto sisältää myös valkopapuja.
Näppärä sekoitus
Papusekoituksissa on mukana ruskeita, valkoisia ja kidneypapuja, joskus myös tomaattimurskaa ja mausteita. Lähes kaikissa papuresepteissä lajikkeita voi vaihdella oman maun mukaan.
Myös tutun pasta bolognesen voit helposti kokata jauhelihan sijaan papusekoituksesta.