
Pari herkkua riittää
Hyviin juhliin riittää muutama takuuvarma herkku: ruokaisaa voileipäkakkua, ehkä raikasta salaattia ja jälkiruuaksi makeaa, mutta ei liian makeaa.
Parasta on, kun tarjottavat voi valmistaa etukäteen, kuten tämän tavallista helpomman mutta herkullisen lohivoileipäkakun. Rento koristelu ei vie paljon aikaa, joten kakun voi viimeistellä juuri ennen vieraiden tuloa.
Täytekakku, joka ei kuukahda
Kakuntekijän pulma ei ole useinkaan ideoiden puute, vaan jääkaapin hupeneva säilytystila. Kun leivot juhlakakut vuokiin, niitä voi parhaimmillaan jopa pinota useamman jääkaapin ylähyllylle.
Marjaisa vuokakakku on takuulla mehevä tarjoiltava ja näppärä koristeltava. Viime tingassakin onnistuu hienosti!
Hyvä kupillinen
Moni juhlavieras saapuu janoisena, joten juomapuolesta on tärkeää pitää huoli. Raparperi-sitruunalimu on alkukesän raikas juhlajuoma, joka sopii myös autoilijalle.
Kakun kanssa maistuu täyteläinen keskipaahtoinen kahvi. Teen juojat arvostavat, kun tarjolla on haudutettua teetä eikä vain pusseja. Darjeelingin pehmeä musta tee maistuu sekä suolaisen että makean syötävän kanssa.